To je to što me zanima!

VIDEO Detalj koji je promaknuo sucima: Je li trebalo ponoviti penal? Evo što stoji u pravilima

João Félix nije poštovao Pravila nogometne igre i nije bio iza bijele točke prilikom Carrascova penala u 99. minuti. Završilo je remijem, a španjolski klub ispao je iz Lige prvaka
Vidi originalni članak

Madridski Atlético ispao je iz Lige prvaka na nevjerojatan način u utakmici protiv Bayer Leverkusena (2-2) na Metropolitanu. Francuski sudac Clement Turpin već je bio dosudio kraj utakmice u 96. minuti, a onda su ga iz VAR sobe pozvali da pogleda na monitoru igranje rukom igrača njemačke momčadi nakon kornera u zadnjim sekundama.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

On je potvrdio kažnjivo igranje rukom, pokazao na penal, a stadion je proključao. Yannick Carrasco izveo ga je, Lukaš Hradecky obranio, popravni pokušaj Saúla Ñígueza završio je na prečki, a onda je Carrasco na crti blokirao šut suigrača Reinilda i završilo je remijem!

Sudac Turpin zastao je na trenutak, provjeravao treba li ponoviti penal zbog preranog ulaska igrača gostiju u šesnaesterac, no nije se dogodilo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Francuskoj sudačkoj ekipi je, doduše, promaknula pozicija Joãa Félixa dok je Carrasco izvodio penal. On je stajao iza leđa pomoćnika, što je protivno Pravilima nogometne igre koja u točki 14. kažu: 

"Svi ostali igrači, osim izvođača i vratara, moraju biti:

- najmanje 9,15m udaljeni od oznake za izvođenje kaznenog udarca
- iza oznake za izvođenje kaznenog udarca
- unutar terena za igru
- izvan kaznenog prostora"

PROMOVIRA MLADE? HM... I Salzburg i Milan mlađi su od Dinama, samo je jedan igrač 'plavih' među 50 najmlađih u LP

Napomena "iza oznake za izvođenje kaznenog prostora" znači da nijedan igrač ne smije biti manje od 11 metara udaljen od golaut-linije. Iako izvan šesnaesterca, Félix je bio tek metar udaljen od nje.

Ipak, kako smo provjerili u sudačkim krugovima, unatoč propustu penal se nije trebao ponoviti jer se radi o prekršaju igrača Atlética, a ne Bayera. Dakle, da je igrač njemačke momčadi bio na istom mjestu ili da je netko ušao u šesnaesterac prije izvođenja, Carrasco bi dobio novu priliku.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • danijel23 27.10.2022.

    ovog zaokruzili a onaj u crnom metar u 16m 😂😂

  • 27.10.2022.

    Ne volim Atletico i njihov nogomet,neka su ispali.

  • pacovikozec 27.10.2022.

    ovaj mali malo previše izvodi, da mu se nebi desila sudbina halilovica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare