To je to što me zanima!

VIDEO Đoković se osvetio za poraz u finalu. Publika mu je zviždala dok je išao na zahod...

Becker je bio Đokovićev trener od 2014. do 2016. godine, a zajedno su osvojili šest Grand Slam turnira. Nole se rado prisjeća zajedničkog vremena s Nijemcem, koji je prošle godine završio u zatvoru
Vidi originalni članak

Stara poslovica kaže kako je osveta najbolja kada se posluži hladna. Godinu dana nakon poraza u finalu Masters 1000 turnira u Parizu, Novak Đoković (36) pobijedio je Holgera Runea (20, ATP - 7.) u četvrtfinalu ovogodišnjeg izdanja turnira.

Srpski tenisač slavio je 7-5, 6-7 (3) i 6-4 u napetom meču koji je trajao čak 2 sata i 54 minute. Inače, Runeovom trenerskom stožeru nedavno se pridružio legendarni tenisač i osvajač šest Grand slam turnira, Boris Becker (55).

IZBACIO ETCHEVERRYJA Povratak teniskog kralja! Nole slavio u 2. kolu Pariz Mastersa

Becker je bio Đokovićev trener od 2014. do 2016. godine, a zajedno su osvojili šest Grand Slam turnira. Nole se rado prisjeća zajedničkog vremena s Nijemcem, koji je prošle godine bio u zatvoru zbog izbjegavanja plaćanja poreza.

Oba tenisača odigrala su meč na vrlo visokoj razini. Đoković je suparniku dozvolio samo jednu priliku za break, koju je Rune uspješno iskoristio. Ipak, Đoković je iskoristio tri od četiri break lopte i prošao u polufinale, gdje ga čeka bolji iz meča Andreja Rubljova i Alexa de Minaura. Ovo je bio četvrti međusobni dvoboj Đokovića i Runea, a Srbin je uzeo drugu pobjedu nakon US Opena 2021. 

OD 46. NA SVIJETU Šok za Alcaraza: Drugi tenisač svijeta ispao u prvom kolu Beča

Đoković se požalio na crijevnu virozu koja mu je otežala pripreme za ovaj turnir. I u meču protiv Runea tražio je dozvolu suca kako bi otišao na zahod, a publika u Parizu tamo ga je ispratila sa zvižducima. 

Situaciju možete vidjeti OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • Palmanova 04.11.2023.

    djoleta niko na svetu ne voli,ili sto je srbin?evo sad mu zvi\zde vs rubljeva

  • KoNaN88 04.11.2023.

    Sto mu vise zvizde, Nole ih vise dere hahah, nikad nece nauciti <3

  • ChandlerBing4 04.11.2023.

    sa svojim ponasanjem nikada, ali bas nikada nece biti smatran najvecim, naravno osim u srbiji

Komentiraj...
Vidi sve komentare