To je to što me zanima!

VIDEO Drama u finalu Eura U-21: Španjolci u 99. promašili penal za produžetak, Englezima titula

Jutros sam svima govorio da ću obraniti penal i, kad ga je dosudio, bilo je lako, govorio je James Trafford koji je junak pobjede Engleske u Gruziji nad Španjolskom (1-0) za treći naslov u ovom uzrastu
Vidi originalni članak

Nogometaši Engleske po treći put u povijesti postali su prvaci Europe u uzrastu do 21 godine pobijedivši Španjolsku s 1-0 u finalu odigranom u gruzijskom Batumiju. 

Gol vrijedan trofeja zabio je Liverpoolov veznjak Curtis Jones u četvrtoj minuti sučevog dodatka u prvom poluvremenu. No, u junaka pobjede prometnuo se engleski vratar James Trafford koji je u devetoj minuti sučevog dodatka na kraju utakmice obranio kazneni udarac španjolskom kapetanu Abelu Ruizu, a potom i pokušaj Aimara Oroza koji je bio prvi na odbijenoj lopti.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Jutros sam svima govorio da ću obraniti penal. Kad ga je dosudio, znao sam da ću ga spremiti. Bilo je lako - rekao je Trafford, koji iz Manchester Cityja odlazi u Burnley za 16,3 milijuna eura.

Englezi su do naslova došli bez primljenog gola (11-0) na cijelom turniru koji je odigran u Rumunjskoj i Gruziji. To im je treći naslov u četiri odigrana finala, ali su prethodna dva osvojili prije četiri desetljeća (1982. i 1984.).

Španjolci su igrali u petom finalu na posljednjih sedam izdanja Eura U-21, a ukupno devetom u povijesti natjecanja i ostali su na pet naslova koliko ih ima i Italija. Engleska se po broju naslova izjednačila s Njemačkom.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Keyko8 09.07.2023.

    Engleski nogomet se diže, više ne igraju duge lopte i samo trka i agresija nego su uz sve njihove kvalitete donjeli i tehniku i taktiku i mislim da će za 3-5 godina vladati svjetskim nogometom jer Španjolski tip nogometa je prokužen i lako branjiv kao i dosadni talijanski a Brazilci i Argentinci su se poeuropili i izgubili oni svoju magiju. Njemci škrtare pa su pali poprilično. Nama stiže fantastična generacija čini se pa ćemo i dalje biti u vrhu.

  • pocetnik 08.07.2023.

    medenii nisi ti bio u war sobi , inace bi ponavljao akciju dok se spanjolci nebi sabrali i obranili..

  • medenii 08.07.2023.

    ajde netko tko se kuzi u pravila, znaci kod postizanja gola su bile dvije crte, za zivi zid i za engleski "zivi zid," kod udarca se lik kojeg je pogodila lopta pomaknuo skoro do spanjolskog zida, zasto var nije reagirao?

Komentiraj...
Vidi sve komentare