To je to što me zanima!

VIDEO Lančani sudar biciklista na utrci, za sve je kriv - farmer

Vozili smo uskom cestom, a kraj nje je bila oranica s koje je farmer zemlju bacio na cestu koja je bila mokra s tri centimetra blata te je bilo dovoljno da jedan zakoči, a cijeli peloton prokliže, rekao je direktor jednog tima
Vidi originalni članak

Nedavno smo iz Hrvatske gledali kako je tragedija izbjegnuta za dlaku nakon što su redari maknuli posvađane muškarce sa staze na WRC Croatia Rallyju, a sad nam iz Francuske stižu scene kako je netko, namjerno ili ne tek ćemo saznati, unakazio Tour de Bretagne.

Naime, biciklisti su velikom brzinom stigli do dijela ceste na kojem je sve bilo puno blata, a tanke gume i velika brzina plus takvi uvjeti računica su za katastrofu pa je većina sudionika utrke pala. 

Prije utrke farmer je tom cestom prolazio do željenog mu mejsta, a iza njega je na cesti ostalo razbacano blato koje je prouzročilo veliki lančani sudar. Neki su se pri tome čak i ozlijedili pa nisu mogli nastaviti utrku. 

- Vozili smo uskom cestom, a kraj nje je bila oranica s koje je farmer zemlju bacio na cestu. Bilo je suho, ali sama cesta je bila mokra s tri centimetra blata te je bilo dovoljno da jedan zakoči, a cijeli peloton prokliže - prokomentirao je direktor Continental Teama Jerome Gannat.

Zbog spomenute nesreće koja se dogodila 80 kilometara prije cilja, biciklisti nisu završili etapu. Samo četvorica nisu pala, a petorica su završila u lokalnoj bolnici s težim ozljedama.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • simplicije23 03.05.2023.

    dobra organizacija utrke ... to se zove dobar odabir mjesta za snimanje...

  • ©🆗 02.05.2023.

    Da imaju aspen 2.4 pregazili bi to blato ko plitak potok 😂

  • netko treći 02.05.2023.

    koliko se vidi na snimci na kraju, cetvorica nisu pala plus ostali koji nisu pali 🤪

Komentiraj...
Vidi sve komentare