To je to što me zanima!

VIDEO Mbappé u čistom zaleđu, a gol vrijedi: 'Ovo je skandal!'

Francuz nije u dozvoljenoj poziciji i to je sasvim jasno. Nevjerojatno je da nisu povukli liniju kod puštanja usporene snimke, rekao je sudački ekspert Marce. I doista, dojam je da je Mbappé u čistom zaleđu
Vidi originalni članak

Dosadnjikavih sat vremena poništilo je vrlo uzbudljivih pola sata finala Lige nacija na Giuseppe Meazzi između Francuske i Španjolske (2-1) u kojemu su svjetski prvaci golom Kyliana Mbappéa došli do trofeja i tako naslijedili Portugal kao prvaci novoga Uefina reprezentativnog natjecanja.

POGLEDAJTE VIDEO: Gavranovićevi golovi Francuskoj

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

A taj je gol, na žalost mnogih, izazvao brojne kontroverze. Kad je Theo Hernandez proigrao Mbappéa, napadač PSG-a nedvojbeno je bio najbliži gol-crti. Provjeravala je to sudačka ekipa na čelu s engleskim sucem Anthonyjem Taylorom i - priznala gol.

Mnogi su primijetili kako je Eric García dirao loptu prije nego što je došla do Mbappéa, ali Francuz je iz nedozvoljene pozicije utjecao na njegov potez.

SRUŠILI 'FURIJU' S 2-1 Francuzi kontroverzno do titule u drugom izdanju Lige nacija!

Zanimljivo je kako u VAR sobi suci Stuart Atwell i Chris Kavanagh nisu povukli crte prilikom gledanja zaleđa, a to je na svojim stranicama istekla i španjolska Marca. Stoga i ne čudi što su im španjolski navijači u Milanu zviždali prilikom dodjele medalja.

- Francuz nije u dozvoljenoj poziciji i to je sasvim jasno. Nevjerojatno je da nisu povukli liniju kod puštanja usporene snimke - rekao je bivši sudac Alfonso Pérez Burrull.

Spornu situaciju pogledajte OVDJE od 3:47.

"Nema kadra na kojem se vidi kako je Mbappé u ispravnoj poziciji. U vrijeme tehnologije ovo je skandalozno, iz kojeg god kuta gledate. VAR su uveli upravo kako ne bi nepošteno odlučivao titule, a to se dogodilo na San Siru. Srećom pa je to bila Liga nacija, a ne Svjetsko prvenstvo ili Euro", dodali su u Marci.

A to nije jedina sporna situacija koja je išla na štetu Španjolaca. Jer u prvom poluvremenu Jules Koundé nedvojbeno je igrao rukom u svom šesnaestercu nakon ubačaja Mikela Oyarzabala. Ona mu je bila iza leđa, daleko od tijela, ali engleski suci procijenili su da to nije kažnjivo za penal.

Idi na 24sata

Komentari 167

  • darko dare 12.10.2021.

    Garcia nije bio u poziciji da dira loptu zasto iz drugih pozicija ne pokazu putanju lopte nije promijenila smjer i to ne može biti gol jer ako Raul garancija i dirao loptu ona bi mjenjala smjer i putanju lopte sto nije slučaj

  • LOPOVEUZATVORE 11.10.2021.

    Kad nisu sudili za Francusku.

  • 11.10.2021.

    Tko o čemu realovci čitaj spanjolci o sudjenju ima Boga hahah

Komentiraj...
Vidi sve komentare