To je to što me zanima!

VIDEO Milan slavio i odvojio se od Intera! Sada čeka kiks rivala

Gol vrijedan nova tri boda i bitne pobjede u utrci za naslov prvaka zabio je Pierre Kalulu. Bio je to fantastičan udarac iz odbijanca kojim je naciljao u donji kut, a golman Empolija ostao nepomičan
Vidi originalni članak

Nogometaši Milana slavili su s minimalnih 1-0 na San Siru protiv Empolija u susretu 29. kola Serie A. Hrvatski nogometaš Ante Rebić ušao je u igru u 83. minuti, a Milan je ovom pobjedom pobjegao Interu na pet bodova.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prvo poluvrijeme prošlo je u potpunosti u znaku domaće momčadi. Milan je konstantno pritiskao iako je pritisak tek djelomično bio silovit. Momčad Stefana Piolija kontrolirala je posjed i kombinirala ne dozvolivši Empoliju priliku za kreaciju. Pa su tako gosti zaprijetili tek jednom potkraj prvog poluvremena.

Što se tiče Milana, valja izdvojiti šansu Florenzija iz 9. minute kada su 'rossoneri' briljantno odigrali akciju. Bek na posudbi, a danas privremeno na poziciji lijevog bočnog u odsutstvu Thea Hernandeza, odigrao je kombinaciju s Leaom pa izbio u šansu i pucao u donji desni kut, ali mu je gol Vicario sjajno obranio.

U 19. minuti Milan je poveo. Giroud je izveo slobodni udarac s desne strane, a Pierre Kalulu je fantastično naciljao iz odbijanca. Lopte se odbila od živog zida, a Francuz majstorski pogodio u donji desni kut. Vicario je ostao ukopan u mjestu.

VIDEO GOLA OVDJE

Domaćin je nastavio pritiskati i ponovno je Florenzi mogao povećati prednost u 36. minuti, no udarac je otišao tik uz stativu. Do kraja poluvremena zaprijetio je i Giroud, ali njegov udarac glavom zaustavio je Vicario.

Odmah na početku drugog dijela, u 49. minuti, Luperto je sjajno tukao glavom nakon slobodnog udarca i Mike Maignan je sjajnom intervencijom spriječio izjednačujući pogodak i eventualni šok na San Siru.

Samo dvije minute kasnije Žurkowski nije uspio pospremiti odbijanac, ponovno je Mike Maignan bio na pravom mjestu Empoli je bolje djelovao u nastavku, odnosno igra Milana je pala i sve je to djelovalo prilično mlitavo.

Pa je i prilika do kraja bilo na kapaljku. Toliko da je najopasniji bio dalekometni pokušaj Messiasa, koji je Vicario spremno uhvatio. U 83. minuti priliku je dobio Ante Rebić, koji je u igru ušao kada i Zlatan Ibrahimović.

Sukus svega je da je Milan, unatoč nešto slabijoj predstavi u nastavku, stigao do nove pobjede čime se odvojio od prvog pratitelja Intera i sada mu bježi pet bodova. Inter svoju utakmicu 29. kola igra u nedjelju kod Torina dok Napoli gostuje kod Verone.

Inače, ranije u subotu i Juventus je stigao do pobjede. Momčad Massimiliana Allegrija uvjerljivo je slavila na gostovanju kod Sampdorije 3-1.

Ka četvrtoj uzastopnoj pobjedi u Serie A Juventus je pogurnuo domaći stoper Yoshida autogolom u 23. minuti, a samo 11 minuta potom Morata je s bijele točke povisio na 2-0 nakon prekršaja Coleya na Keanu. U nastavku je domaći sastav mogao i do poravnanja, no Szczesny je u 74. minuti obranio kazneni udarac Candreve pa je sretni pogodak Sabirija iz slobodnog udarca u 84. minuti bio tek za smanjenje na 2-1, da bi pokušaj Morate glavom u 88. minuti vratar Sampdorije Falcone sam nogama ugurao u vlastitu mrežu za konačnih 3-1.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • milanistaa 12.03.2022.

    Bodove pisi, igru brisi! Opet napeto do kraja, ali 3 boda su tu. 9 finala do kraja prvenstva, ajmooo

  • komentator Luka 12.03.2022.

    hm jel ovo neka greška?............jer po ovoj tablici ispada da je bolje biti 6. nego 5. na kraju sezone jer 6. mjesto europska liga a 5. konferencijska i to još nije sigurno, kvalifikacije...........pa nebi reko da je europska liga slabije natjecanje

Komentiraj...
Vidi sve komentare