To je to što me zanima!

VIDEO Minutu trčao u krivom smjeru pa pokorio maraton

Organizatori su shvatili o kakvoj pogrešci je riječ pa trkačima rekli da se okrenu. Zbunjeni maratonci isprva ih nisu razumjeli i nastavili dalje pa se okrenuli i vratili kilometar unatrag odakle su došli
Vidi originalni članak

Hej, oprostite, krivo smo vas poslali. Ne, čekaj... Da, ipak je krivo. Ništa, dečki, idemo okret i natrag!

Zvuči kao scena iz orijentacijskog trčanja za djecu, ali ustvari je u pitanju velika pogreška organizatora stockholmskog maratona gdje su maratonce usmjerili u pogrešnom pravcu. I u takvim okolnostima, Kenijac Felix Kirwa izdominirao je ostatak konkurencije i stigao do velikog slavlja.

Kirwa je zajedno s još dvojicom trkača, Merhawiem Keseteom i Anbesaom Tesfayeom u jednom trenutku skrenuo u krivu ulicu u četvrti Södermalm pa punu minutu, oko 1,1 kilometara, trčao u krivom smjeru pod pratnjom policije. Organizatori su shvatili o kakvoj pogrešci je riječ pa trkačima rekli da se okrenu. Zbunjeni maratonci isprva ih nisu razumjeli, ali kada su shvatili što se dogodilo okrenuli su se i vratili na pravi put.

Nesvakidašnja situacija srećom nije utjecala na konačan ishod pa je Kirwa uspio nadoknaditi izgubljeno vrijeme i stići do pobjede s vremenom od dva sata, 11 minuta i šest sekundi, no ne i do rekorda staze.

U džep je spremio pet tisuća dolara i uspomenu koju će prepričavati dok je živ.

VIDEO SITUACIJE POGLEDAJTE OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 3

  • gonjajtoodmene 05.06.2022.

    1,1 km u minuti?

  • Hasky1982 05.06.2022.

    Za minutu su istrčali 1,1km 🤔. Svjetski rekord na 400m je 43 sec. Dečki, bavite se krivom disciplinom. Vjerojatno stotku trče ispod 3 sekunde, srami se Usain Bolt 😅

Komentiraj...
Vidi sve komentare