To je to što me zanima!

VIDEO Opet ludnica na Formuli: Sainz i Verstappen odustali, Leclerc došao do nove pobjede

Monegažanin je došao do druge pobjede u sezoni ispred Sergija Pereza. Treći je završio George Russell koji polako preuzima ulogu prvog pilota Mercedesa. Verstappen ponovno nije završio utrku.
Vidi originalni članak

Charles Leclerc u Ferrariju, koji je startao s najbolje startne pozicije i dominirao od početka do kraja, pobijedio je u nedjelju na trećoj utrci sezone Formule 1 VN Australije, ispred Meksikanca Sergia Pereza u Red Bullu. i tako došao do drugog slavlja u sezoni.

Britanac George Russell (Mercedes) bio je treći u utrci koju je obilježilo odustajanje aktualnog svjetskog prvaka Nizozemca Maxa Verstappena (Red Bull) zbog kvara na bolidu, koji je tako ponovno morao odustati nakon što mu se slična stvar dogodila i na prvoj utrci sezoni - VN Bahreina. Pazite sada kakav niz u ovoj sezoni ima Nizozemac: odustajanje, pobjeda, odustajanje...

Pogledajte video: Verstappen odustaje nakon najbržeg kruga

Leclercu je ovo druga pobjeda ove sezone te je zahvaljujući njoj učvrstio vodstvo u ukupnom poretku, gdje sada ima 71 bod. 

Njegov kolega Carlos Sainz loše je startao i pao iza Schumachera na 14. mjesto, a u drugom se krugu izvrtio nakon 'rezanja' zavoja što je označilo kraj njegove utrke.

Pogledajte video: Sainz se izvrtio 

 

POGLEDAJTE VIDEO Žestoki sudar u kvalifikacijama za VN Australije: Pa je li on normalan? Uništio mi je bolid!

Novi vozač u momčadi Mercedesa Russell stigao je do prvog postolja u karijeri, a iza njega je ostao i njegov momčadski kolega sedmerostruki svjetski prvak Lewis Hamilton.

Sljedeća utrka bit je VN Emilia Romagne u Imoli za 14 dana.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • đuro kojotovski 10.04.2022.

    Moram priznati da sam iznenađen Red Bullom, tj. time što su bili bliže Mercedesu nego Ferrariju po tempu.. Motor je očito odvrnut do kraja što dovodi do kvarova.. Ferrari je jedina ekipa koja nije imala nikakvih kvarova ni na testiranjima niti sada u sezoni.. Uz to imaju jako dobar tempo, još samo da riješe poskakivanje pri velikim brzinama jer je kod njih to najvidljivije.. Ako to barem malo neutraliziraju, dobit će još brzine na pravcima.. Mercedes se polako vraća, čak su najave da bi mogli odustati od ovog koncepta bez sidepoda.. Ako se nastave kvarovi u RB-u, moguće je da Mercedes završi drugi u poretku.. Sezona je dugačka i ima još puno utrka, samo jedno odustajanje Leclerca i eto nazad drame.. Samo neka Ferrari nastavi ovako, dugo se nismo ovako veselili..

  • tutko 10.04.2022.

    ferrari je ove godine opasan bolid i bit ce prvak sto posto,napokon

  • kvarner👍 10.04.2022.

    Bravo Ferrari kralj se vratio!!! A Moto gp dominacija Ducatija u kvakama prvih pet sve Ducati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare