To je to što me zanima!

VIDEO Pogledajte kako su djeca u Brazilu proslavila pobjedu Hrvatske: 'Možete biti prvaci!'

Na pitanje hoće li Brazilci navijati za Hrvatsku, Diogo nam je odgovorio fotografijom rezultata iz Rusije u kojem je Hrvatska savladala 'gaučose' 3-0. Fotografija priča tisuću riječi
Vidi originalni članak

Njihovi osjećaju su podijeljeni. Neki su plakali od sreće, a oni drugi od tuge. Ali čestitamo Hrvatskoj na pobjedi protiv Brazila. Teško mi je opisati kako su se osjećala djeca, ali vidite i sami koliko im nogomet znači, otkrio nam je brazilski trener Diogo da Costa Raymundo.

On u brazilskom gradu Fortalezi trenira djecu u klubu Northeastern Croatian, koji osim pod imenom, nastupa i pod hrvatskom zastavom te dresovima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Diogo se osvrnuo i na reakcije ostalih Brazilaca.

- Ljudi su i prije prvenstva imali podijeljena mišljenja. Ova momčad nam je vratila malo vjere, ali brazilski nogomet nije isti još od 2002. godine. Prošli puta je kobna bila Belgija, sada Hrvatska - rekao je.

Na pitanje hoće li Brazilci navijati za Hrvatsku, Diogo nam je odgovorio fotografijom rezultata iz Rusije u kojem je Hrvatska savladala 'gaučose' 3-0. Fotografija priča tisuću riječi.

KLUB S HRVATSKIM KORIJENIMA Za 'vatrene' će navijati i klub iz Brazila: 'Djeca su podijeljena, a ja sam svim srcem za Hrvatsku!'

A mogu li 'vatreni' do kraja?

- Uvijek moramo misliti pozitivno. Mi Brazilci smatramo da se nemoguće uvijek može dogoditi pa tako i Hrvatska može osvojiti naslov - poručio je Diogo netom prije odlaska na trening s djecom.

Northeastern Croatia preteča je nekadašnjem Vila Croacia koju je osnovao hrvatski svećenik Damjan Rodin 60-ih godina. Klub se ugasio, ali Diogo se svim srcem trudi kako bi djeca iz predgrađa Fortaleze imala priliku igrati nogomet. I to u kockastim dresovima.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Maxitron 10.12.2022.

    Da,da sve sama relevantna mišljenja. Sad su sigurni prvaci.😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  • vozi Miško1 10.12.2022.

    Hmm, pomalo bolesni prizori. Kao da kod nas djeca nastupaju pod zastavom Brazila i u brazilskim dresovima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare