To je to što me zanima!

VIDEO Skandal na US Openu, Zverev se žalio: 'Netko uzvikuje najpoznatiju Hitlerovu parolu'

Njemački tenisač čuo je da netko iz publike viče "Njemačka iznad svega", što je u nacizmu postao stih himne, a nakon toga zabranjeni izvuk
Vidi originalni članak

Nijemac Alexander Zverev plasirao se u četvrtfinale US Opena pobjedom nad Talijanom Jannikom Sinnerom u maratonu koji je trajao četiri sata i 41 minutu, bilo je 6-4, 3-6, 6-2, 4-6, 6-3.

No više od tenisa nakon meča pričalo se o incidentu iz sredine četvrtog seta kad se njemački tenisač požalio na povike jednog gledatelja.

- Netko u publici uzvikuje najpoznatiju Hitlerovu frazu koja postoji! To je neprihvatljivo, nevjerojatno - rekao je Zverev, njemački državljanin ruskih roditelja.

Sudac James Keothavong okrenuo se prema publici i nekoliko puta povikao:

- Tko je to rekao? Tko je to rekao? Podigni ruku!

POGLEDAJTE VIDEO:

Navijači su se pogledavali među sobom, a nakon završetka gema osiguranje je pronašlo čovjeka i izbacilo ga sa stadiona, što su ostali popratili oduševljenjem.

Čovjek je vikao "Deutschland über alles" (Njemačka iznad svega), što je do Drugog svjetskog rata bio prvi stih u njemačkoj himni, a onda ga je Adolf Hitler preuzeo kao slogan superiornosti njemačkog naroda nad drugima. Nakon kapitulacije nacista 1945. okupatori su zabranili izvođenje te himne, a od 1952. se himna smije izvoditi bez prve i druge strofe.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Jim_my 06.09.2023.

    on je Nijemac koliko sam i ja

  • majli 05.09.2023.

    Samo da pitam ove koji dijele kartone, dali su ovdje udijelili koji karton.

  • kliperson1 05.09.2023.

    Snowflake liberlačići. Dajte odrastite više.

Komentiraj...
Vidi sve komentare