To je to što me zanima!

VIDEO Srbija izborila Euro. Evo koliko je zaradila plasmanom

'Orlovi' će zaigrati na najvećoj europskoj smotri prvi put nakon 24 godine i Eura 2000. kada su prošli skupinu pa teško nastradali od Nizozemske 6-1 u četvrtfinalu
Vidi originalni članak

Nogometna reprezentacija Srbije odigrala je 2-2 protiv Bugarske u Leskovcu dok je u isto vrijeme Crna Gora izgubila na gostovanju kod Mađarske 3-1.

Plasman Srbije na Europsko prvenstvo ovisio je i o toj drugoj utakmici gdje je Crna Gora morala pobijediti, no kako se to nije dogodilo, bilo koji rezultat iz Leskovca Srbe bi gurnuo na Euro.

'Orlovi' će, tako, zaigrati na najvećoj europskoj smotri prvi put nakon 24 godine i Eura 2000. kada su prošli skupinu pa teško nastradali od Nizozemske 6-1 u četvrtfinalu.

Srpski nogometni savez je plasmanom na Euro zaradio 9,5 milijuna eura. Od tog iznosa 40 posto će podijeliti igrači, to jest pripada im 3,8 milijuna. Ostatak ide u blagajnu saveza.

Srbija je povela u 17. minuti golom Miloša Veljkovića, no Bugarska je u nastavku okrenula rezultat golovima Georgija Ruseva (59) i Kirila Despodova (69). Ipak, u 82. minuti je Srđan Babić zabio za 2-2 što je Srbiji bilo dovoljno za plasman u Njemačku bez obzira na ishod druge utakmice.

>> VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 86

  • 20.11.2023.

    Sad su već europskim prvaci sve do početka prvenstvo a onda odmori za razvikane zvezde,kupleraj I alkohola u potpcima pa nakon tri utakmice doma obiteljima

  • mentalist1 20.11.2023.

    Svaka im cast, ovo je ogroman uspjeh za tu reprezentaciju. Ovo je kao da smo mi osvojili svjetsko, znaci veci uspjeh od naseg 2. i 3.mjesta na svjetskom.

  • zagorac2 20.11.2023.

    Torcida slavi veceras sa bakljadom na Rivi

Komentiraj...
Vidi sve komentare