To je to što me zanima!

VIDEO Užas u Americi: Zvijezda NFL-a je kritično nakon sudara. Oživljavali su ga na terenu...

Damar Hamlin kolabirao je na terenu u utakmici američkog nogometa između njegova Buffala i Cincinnatija nakon što ga je protivnik kacigom pogodio u prsa u 1. četvrtini. Utakmica je prekinuta
Vidi originalni članak

Igrač američkog nogometa Damar Hamlin (24) bori se za život nakon nezgode na sinoćnjoj utakmici NFL-a između njegovih Buffalo Billsa i Cincinnati Bengalsa.

Krajem prve četvrtine on je blokirao prodor protivničkog igrača Teeja Higginsa na stadionu u Cincinnatiju kad ga je ovaj kacigom pogodio u prsa. Takvih startova na svakoj utakmici NFL-a ima "mali milijun" i nije se činilo ništa ozbiljno, pogotovo jer se Hamlin ustao.

No nakon nekoliko trenutaka pao je na teren kao pokošen, a hitna pomoć ga je oživljavala i dala mu kisik. Igrači obiju momčadi bili su u šoku, neki su i plakali, a publika je zanijemila. Utakmica nije nastavljena.

Incident pogledajte OVDJE.

Igrači su okružili nesretnog Hamlina na koljenima, neki su i molili dok je trajala 30-minutna drama na terenu. U kritičnom je stanju, pretrpio je srčani udar.

Igračev menadžer Jordon Rooney na Twitteru je objavio ohrabrujuće vijesti.

"Vitalni znaci vratili su mu se u normalu. Uspavali su ga kako bi mu stavili cijev za disanje u grlo. Rade pretrage i javit ćemo novosti čim ih budemo imali", napisao je.

Hamlinova momčad Buffalo Bills dodala je kako su mu vratili srčani ritam na terenu, prebacili ga u bolnicu i kako je i dalje kritčno.

Utakmice NFL-a rijetko se prekidaju zbog ozljeda, ali ovaj je incident potvrdio koliko je to opasan kontaktni sport. Ipak, samo je jedan igrač preminuo tijekom utakmice NFL-a. Bilo je to 1971. u Detroitu. Chuck Hughes srušio se na travnjak bez duela, imao je srčani udar zbog sužene koronarne arterije.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • ALLinONE! 04.01.2023.

    Vrhunski sport, kako sam skužio pravila ne gledam ništa drugo osim NFL-a, još sam navijač Billsa, u šoku sam od jutros Naletio mu je prsima na kacigu baš kad je imao najjači trzaj, nešto mu je puklo u prsima Šteta ovo je bila najvažnija utakmica sezone prije play ofa Inače je nevjerojatno koliko su igrači u ovom ratničkom sportu tolerantni jedni prema drugima, rijetko, al stvarno rijetko da se netko zakači ili potuče

  • axl44 03.01.2023.

    glupost od športa

  • Musashi 03.01.2023.

    Daj još malo fauči yauči mirakul sojens buster sosa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare