To je to što me zanima!

VIDEO Vinicius se rasplakao na presici: Ne želim da crnci pate

Španjolski nogometni savez je tijekom ponedjeljka osudio novi slučaj rasizma u tamošnjem nogometu te je priznao kako Španjolska ima problem s rasizmom
Vidi originalni članak

Vinicius Junior rasplakao se na presici uoči prijateljske utakmice Brazila i i Španjolske koja će se igrati na Santiago Bernabeuu. Tema je ponovno bio rasizam. Na prvenstvenom susretu Valencije i Reala, u kojem je domaćin slavio s 1-0, domaći huligani vrijeđali su Viniciusa, ali je potom Brazilac dodatno rasplamsao atmosferu rugajući se domaćim navijačima. U samoj završnici Vinicius je dobio crveni karton nakon što je udario igrača Valencije.

UOČI REPREZENTATIVNE PAUZE Real Madrid ostavio poruku u svlačionici Modriću i ostalima uoči odlaska u reprezentaciju

- Žao mi je, ali samo želim igrati nogomet, učiniti sve za klub i obitelj. Ne želim nikad vidjeti crnce kako pate. Nikad nisam razmišljao o odlasku iz Španjolske jer bi to značilo da rasisti dobivaju ono što žele. Neću napustiti najbolji klub na svijetu. Ostat ću čvrst i jak jer me podržavaju predsjednik i klub. Verbalni rasizam se ne događa samo u Španjolskoj već i u cijelom svijetu. Svakim danom kad odem kući sam sve tužniji. Nitko me ne podržava - rekao je Vinicius i nastavio:

- Siguran sam da Španjolska nije rasistička zemlja, ali ima puno rasista i mnogi od njih su na stadionima. Moramo se promijeniti jer mnogi od njih ne znaju što je rasizam. Vrijeđaju me zbog boje moje kože i tako me tjeraju da igram loše. Mogu mi reći mnoge druge stvari, a ja im ništa neću odgovoriti. Nadam se da ću moći ići na terene i ne razmišljati o tome što bi se moglo dogoditi.

KRAJ SEZONE Težak udarac za Real! Courtois stradao na treningu, a tek se oporavio od velike ozljede...

U Realu su zbivanja iz Valencije opisali kao događaj iz mržnje. Španjolski nogometni savez je tijekom ponedjeljka osudio novi slučaj rasizma u tamošnjem nogometu te je priznao kako Španjolska ima problem s rasizmom.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • andro1410 26.03.2024.

    Jest mi ga zao,place kao djecak u trecem razredu. Bitno je naravno da ima zlatan Sat i mindzuse koje vrijede sa satom jedno pola miliona evra. Jest mi ga zao.pa ako si pravi Muskarac ne dotice te takve stvari. Sta me briga sta drugi misle o mojoj boji koze. Nego zeli da bude top prica protiv rasizam i kao neka ikona crncima u nogometu. To ga sigurno gura menedzer i Perez. Marketing je danas cudo, stvara se hype na igraca i okoline,stvara se followeri na insta i twitter. Dobit ce od nike mozda bolji ugovor je su protov rasizma. To je sve igra bez granice. Kao sta je jedan gospodin ovjde napisao i skidam mu kapu. Nesmijes reci bozicne praznike radi muslimanima. A bitno da primaju bozicnu platu. Smeta im musko zensko, treba divers da se napise na pismo. Nemo vise dama i gospodin. Za 10 godina imamo tri wca jedno za zensko jedno za musko i jedno za ove koje neznaju sta su jer imaju podrsku od cjelog svijeta. Sta reci nego bolesno.

  • >Svinja 26.03.2024.

    Da rasizam je problem, ali prema bjelcima. Najdiskriminirajuće ljudsko biće danas je uspješan muškarac, bjelac. Osim ako nije gay.

  • domba18 26.03.2024.

    igraj i šuti ! mlatiš milione šta te briga sta drugi viču

Komentiraj...
Vidi sve komentare