To je to što me zanima!

Villarreal je uz bok slavlju protiv Ajaxa i Partizana...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Dinamo je pobjedom protiv Villarreala podsjetio na najbolje dane igranja u Europi. Dane kad su padali Partizan, Celtic pa dvaput nizozemski Ajax
Vidi originalni članak

Dobro se sjećam kad je Dinamo zadnji put ovako dobro igrao, rekao je Dinamov golman Ivan Kelava.
Bilo je to 1998. godine protiv Celtica kada je za Dinamo navijao s istočne tribine. tada je Robert Prosinečki "lomio" škotske igrače, baš kao što je to u četvrtak navečer činio Sammir. Nakon velike pobjede protiv Villarreala, prisjećamo se najvećih Dinamovih pobjeda u europskim natjecanjima.

PET NAJVEĆIH DINAMOVIH POBJEDA:

DINAMO - PARTIZAN 5-0

Nakon pogreške Silvija Marića u prvoj utakmici prvog pretkola Kupa prvaka 1997/98, Dinamo je izgubio od Partizana 1-0. Uslijedio je uzvrat na Maksimiru, povijesna utakmica pred 40.000 ljudi i najveća Dinamova pobjeda. Partizan je ispraćen s pet komada. Maksimir se tresao od erupcije, Dinamo je pregazio Srbe. Briljirao je Marić koji se trudio popraviti loš dojam iz prve utakmice. I popravio ga je. Zabio je gol za 1-0 i pokrenuo pravu "lavinu". Cvitanović je nastavio zabivši drugi gol. No nije tu stalo. Viduka je povisio na 3-0, Ladić je čudesno obranio penal, a Marić zabio svoj drugi gol na utakmici. Šećer na kraju, Cvitanović je također zabio drugi put za velikih 5-0.

DINAMO - CELTIC 3-0

Nakon poraza u Glasgowu, uzvrat protiv Celtica za ulazak u Ligu prvaka 1998. godine igrao se u Maksimiru. Prepuni stadion, veličanstvena atmosfera i Robert Prosinečki. Čovjek je odigrao maestralno. S dva gola "slomio" je Škote. Jedan je pridodao Silvio Marić i tadašnja Croatia ušla je u Ligu prvaka. Trener je bio Zlatko Kranjčar, a nakon utakmice je rekao:
- Ova momčad će ostati zapisana kao jedna od najslavnijih u bogatoj klupskoj povijesti. Ponosan sam i kao bivši igrač i kao Zagrepčanin da je naš glavni grad, kao kolijevka nogometa, napokon izborio i najveće utakmice".

AJAX - DINAMO 0-1
Pod vodstvom Velimira Zajeca, Dinamo je nastupao u Ligi prvaka. Igrao je s velimim Ajaxom. Na Maksimiru je bilo 0-0 i to nakon što je Marko Viduka promašio bezbroj prilika. Dinamo je otišao na gostovajne u Amsterdam Arenu. A napustio ju je podignutih šaka. "Modri" su ostvarili jednu od najvećih gostujućih pobjeda. Josip Šimić i sjajan lob zavili su Nizozemce u crno.

AJAX - DINAMO 2-3
A što je tek Dinamo učinio Ajaxu 2007. u prvom kolu Kupa Uefe? Ajax je u prvoj utakmici pobijedio 1-0. Mislili su da će lako proći, a onda uzvrat. Dinamo je zabio preko Modrića i poništio prednost. U produžecima su poveli 3-0 golovima Mandžukića. Ajax je uspio samo smanjiti na 2-3 i to je bio kraj.

DINAMO - VILLARREAL 2-0
Kakva je to predstava bila. Navijači su sa stadiona Maksimir odlazili pričajući o europskom Dinamu. Maestralni Sammir vodio je "modre" do pobjede. Asistirao je Ruakvini i zabio za 2-0. Vahid Halilhodžić na klupi pokazao se kao najbolji potez Zdravka Mamića. Dinamo je odigrao od prve do 90. minute fantastično, europski. Villarreal nije imao šanse.

 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • VezanIPriveden 17.09.2010.

    Neznam zaš podcjenjuju ovu pobjedu, npr. trener villarreala misli da je \"rigorozni\" crveni odlučio, nebum rekel da je tak, najbolja dinamova igra nakon dugo vremena, mislim da su sinoć mogli dobit svakog.

  • Pro-bet-analiza 17.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • the.king 17.09.2010.

    Ježim se!A i Blažičko je bio dobar.

Komentiraj...
Vidi sve komentare