To je to što me zanima!

Vinkovačka 'psihijatrija' izvela čudo u najavi 'klase optimista'

USPJELI SU Prvoligaški nogomet igrat će se u Vinkovcima i od sljedeće jeseni. 'Psihijatrija' je uspjela preživjeti uz krajnje napore i dok su gotovo svi vidjeli klub u Drugoj ligi, jedan se čovjek nije dao razuvjeriti...
Vidi originalni članak

Treba nam trener koji bi složio jednu pravu klapu i mislim da bi to bio pravi potez. Vjerujem da bi to ljudi i navijači prepoznali i dolazili u velikom broju. Pa ako i ispadneš, znaš da si ispao sa svojom djecom. Moje je mišljenje da su trebali dati šansu Mladenu Bartoloviću. Istrpjet ga, pa makar ispali iz lige. Pustiti ga da radi jer ima nogomet u malom prstu, riječi su Tomislava Pavličića, jednog od najboljih igrača Cibalije novijeg doba.

Znao je dobro što govori prije puna tri mjeseca. U srijedu navečer Cibalia je u dodatnim kvalifikacijama za ostanak u HNL-u uz ukupnih 5-1 nadigrala Goricu i tako će iduće sezone ponovno biti dio elitnog domaćeg nogometnog društva.

VIDEO

I dok je većina gubila svaku nadu oko takvog ishoda, bivši Cibalijin lider Pavličić nije se dao pokolebati. Iz tjedna u tjedan žario je i palio optimizmom pa mu se tako klupski uspjeh još više osladio.

Kako je rekao, tako je bilo.

Klasa optimist

Da bi netko bio vođa određene grupe ljudi, mora se isticati stavom i mišljenjem. Pavličić, istovremeno majstor s loptom i pravi borac, gotovo savršeno poznaje Cibaliju.

Dokaz?

Predvidio je ostanak kluba u Prvoj ligi, čak i u trenucima kada je klub zaostajao sedam bodova za Splitom, odnosno mjestom koje je vodio u razigravanje za ostanak.

Među prvima je zagovarao dolazak Mladena Bartolovića na užarenu klupu, pa čak i za vrijeme kratke vladavine Petera Paculta. 

- S Bartolovićem sam igrao tri godine i znam kako razmišlja i koliko voli taj klub. On je znao dignuti igrače 'iz mrtvih'. Znate, kad on uđe u svlačionicu, drugačije ga gledaš, doživljavaš i slušaš jer znaš da je on nešto prošao i odigrao. Pa, da je Pacult ostao, ispali bi davno - počinje Tomislav koji je sebe u Cibalijinim teškim ovosezonskim trenucima prozvao - 'klasa optimist'.

- Baš smo u utorak razgovarali i izgleda da je razgovor urodio plodom, ha, ha. Ma, samo sam ga zamolio da stavi Marka Pervana u igru i on je jučer bio maestralan s Edijem Bašom. Kao prava desetka. Njih dvojica rade razliku u današnjoj Cibaliji - kaže nam Pavličić.

Razliku u borbi za ostanak napravio je Mladen Bartolović. Kao i Tomislav, on je jednostavno znao.

- Ne znam kako je Pacult radio s igračima, je li razgovarao s njima i rekao im da vjeruje u njih. Možda su mu igrači okrenuli leđa? Znam iz svog iskustva - kad god sam imao podršku trenera i kad god bi mi vjerovao, pružao sam dobre partije. Psihološki moment u svlačionici je jako važan - smatra bivši 'fantazista' pa zaključuje:

- Klubu bi dobro došao nekakav 'Mađar', Alaves, Volpi ili netko četvrti. Ipak, mislim da se sljedeće sezone nećemo tresti do kraja kao ove do zadnjeg kola - zaključuje Pavličić.

Vinkovačka 'psihijatrija'

U ono najteže doba za klub ovoga proljeća gdje je Split imao ozbiljnu prednost, iz svlačionice Cibalije se čulo - nema predaje! 

Prozvali su se 'psihijatrijom', a što je to točno predstavljalo, opisao nam je najbolji igrač kluba posljednjih tjedana, Edi Baša.

- Jednom prilikom Zgrabliću se pokvario auto i došao je na trening s motorom i onom 'ludom' kacigom. Ona je izgledala kao šljem i to nam je bilo urnebesno u svlačionici. Stalno smo se zezali s njom i tu je nastala ta fotografija kojom se se proglasili - psihijatrijom. Najbolje je to što taj motor i nije bio njegov, nego mu je taj motor posudila njegova gazdarica u čijem stanu živi da on može ići na treninge. Toga smo se sjetili i poslije ostanka u ligi i ponovili sliku.  - počinje igrač koji je svojim golovima direktno spasio klub od ispadanja.

Baša je zabijao Splitu, Istri, Lokomotivi i Gorici i pod Bartolovićem igra preporođeno.

- Pojavila se pozitivna atmosfera i sve je nekako živnulo. Osobno mi se dogodilo puno dobrih stvari, posebno rođenje sina. Bilo je i teških trenutaka, izgubio sam dvojicu važnih prijatelja kojima sam posvetio svoje golove - govori Baša pa ističe jednog čovjeka.

- Moram se zahvaliti kapetanu Frani Vitaiću koji mi svakodnevno šalje molitve koje me podsjete koliko je to važan dio života. On mi svaki dan pošalje poruku u kojoj je jedna molitva ili propovijed nekog svećenika. To je način na koji započinjem svaki dan - otkriva Edi.

Cibalia je gotovo mučnu sezonu pretvorila u nešto dobro što će se dugo pamtiti.

- Ovaj plasman kluba i nije realan zato što Cibalia zaslužuje mjesto u sredini ljestvice. Znam da ovi dečki vrijede puno više i da mogu više, zaslužuju to - završava Baša.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 1987vk1987 09.06.2017.

    Pizza mljac mljac. Trebali ste Vesovicu kupit jogurt pa mu poslati. Bravo dečki. Naprijed Cibaliooooooo

  • dalosa 08.06.2017.

    Čestitke dečkima

  • cinquina 08.06.2017.

    Uvijek treba vjerovati...cestitke

Komentiraj...
Vidi sve komentare