To je to što me zanima!

'Viole' mijenjaju ime sportskog centra: To je bio Davideov dom

Fiorentina nastoji održati uspomenu na nedavno preminulog kapetana Davidea Astorija preimenovanjem sportskog centra njemu u čast, a to nije jedino u planu odavanja počasti bivšem suigraču
Vidi originalni članak

Predsjednik nogometnog kluba Fiorentine Mario Cognigni potvrdio je da će klupski sportski centar biti preimenovan u čast Davideu Astoriju, iznenadno preminulom kapetanu.

Talijani nastavljaju s načinima odavanja počasti svom kapetanu i suigraču, koji je ranije ovoga mjeseca preminuo prirodnom smrću, zatajenjem srca, uoči utakmice protiv Udinesea.

Fiorentina je 'umirovila' njegov dres s brojem 13 danima prije sprovoda, koji je okupio veliki broj navijača, ali i poznatih lica Talijanskog nogometa.

U ČAST KAPETANU Sjajan potez Cagliarija i Viola: Umirovit će Astorijev dres...

Na prvoj utakmici Fiorentine nakon ovog nesretnog događaja, igrači su svom kapetanu odali počast tako da su na zagrijavanje istrčali u njegovim dresovima te su zajedno podigli natpis na kojem je pisalo 'Ciao Davide'. Također, za vrijeme njihovog zagrijavanja na terenu je stajao natpis 'zauvijek kapetan'.

Ali, nisu stali na tome, iz kluba su izvijestili da će i sportski centar preimenovati kako bi održali sjećanje na prerano preminulog Astorija.

- Bio je ovo težak tjedan, želio bih se zahvaliti svima koji su nam pokazali ljubav - rekao je Cognigni za Premium Sport.

OPROŠTAJ OD ASTORIJA Teške emocije u Firenci: Ovo je najteži meč za Badelja i kolege

- Posvetit ćemo naš sportski centar Davideu jer to je bio njegov dom, zvat će se Sportski centar Davide Astori i to je samo prva stvar koju ćemo poduzeti u očuvanju sjećanja na tog posebnog čovjeka.

Astori je u Fiorentinu prvo došao na posudbu iz Cagliarija 2015., a službeno je prešao 2016. godine od kada je upisao preko sto nastupa za momčad te na početku ove sezone preuzeo kapetansku vrpcu.
 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare