Sport

Komentari 7

Teške emocije u Firenci: Ovo je najteži meč za Badelja i kolege

Teške emocije u Firenci: Ovo je najteži meč za Badelja i kolege

Sudac Pasqua prekinuo je igru u 13. minuti simbolično u znak sjećanja na preminulog Davidea koji je nosio taj broj na dresu kroz karijeru. Svi skupa još jednom su zapljeskali u čast kapetana Davidea Astorija

Emotivno slike stigle su iz Firence uoči utakmice Fiorentine i Beneventa koju su dobili domaći 1-0 golom Vitora Huga iz 25. minute. Sve je u znaku preminulog kapetana domaćina Davidea Astorija (31) koji nas je napustio prije točno sedam dana.

Prepun stadion Artemio Franchi pozdravio je svog miljenika koji je prošle nedjelje preminuo u Udinama, noć uoči utakmice Udinesea i Fiorentine.

Sudac Pasqua prekinuo je igru u 13. minuti simbolično u znak sjećanja na preminulog Davidea koji je nosio taj broj na dresu kroz karijeru.

Potom su navijači zasjali prelijepom koreografijom njemu u čast i uslijedio je gromoglasan pljesak cijelog Franchija, uključujući i nogometaša na terenu.

Minuta šutnje u čast Astorija potrajala je i duže od same minute, stadionom je zavladala bolna i sjetna tišina, dok je naš reprezentativac Milan Badelj kao novi kapetan momčadi poveo 'viole' u ovu, za njih možda i najtežu utakmicu u karijeri.

Fiorentina je povela golom Vitora Huga u 25. minuti koji je poslije gola stao uz majicu posvećenu Astoriju te salutirao uz veliki pljesak publike....

- Sretan put, kapetane - jedna je od poruka navijača 'ljubičastih' posvećena Astoriju. Emocije nisu mogli suspregnuti niti sami akteri utakmice, a posebno vrijedi izdvojiti toplu podršku igrača Beneventa koji su prilikom pozdravljanja uoči početka utakmice grlili domaće igrače.

Najčitaniji članci