To je to što me zanima!

Više nema Barthezovog čela, ali tu je Griezmannova kopačka

Blanc je prije svake utakmice na SP-u 1998. godine ljubio Bartheza u čelo. Payet je od osmine finala počeo ljubiti Griezmannovu kopačku. Navijači žele da to nastavi raditi
Vidi originalni članak

Prije svake utakmice Laurent Blanc bi došao do svog golmana Fabiena Bartheza i poljubio ga u čelo. Francuzi su smatrali da im taj ritual donosi sreću, kao što je i Goran bio uvjeren da mu gledanje Teletubbiesa, parkiranje ispod istog drveta i korištenje istog pisoara svaki dan pomaže da osvoji Wimbledon.

E sad, u oba slučaja pričamo o šampionima. Francuska je 1998. godine kao domaćin osvojila Svjetsko prvenstvo, a Ivanišević je napravio senzaciju u Wimbledonu 2001.

Taj ritual Blanca i Bartheza 1998. godine poremetio je crveni karton francuskog stopera koji je u polufinalu protiv Hrvatske udario Slavena Bilića i dobio crveni karton. Uoči finala protiv Brazila njegovu ulogu preuzeo Frank Leboeuf

Francuzi 18 godina kasnije igraju četvrtfinale Eura. Ta momčad iz '98. imala je još jedan ritual, u svlačionici su slušali hit Glorije Gaynor "I Will Survive". 

Trenutak u kojem Dimitri Payet ljubi kopačku Antoinea Griezmanna, nakon što je ovaj zabio za 2-1 pobjedu protiv Irske, podsjetio je Francuze na ritual Blanca i Bartheza iz 1998. godine kad je Francuska otišla do kraja. 

Kad su već krenuli s time, trebali bi nastaviti. Tako smatraju francuski navijači koji su u tome vidjeli znak da će "tricolori" osvojiti Europsko prvenstvo.

Francuska u četvrtfinalu igra protiv senzacije Eura. Domaćin 3. srpnja na Stade de Franceu igra protiv Islanda koji je izbacio Englesku.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • sena2 30.06.2016.

    Konjine novinari napisite nesto o Poljskoj,znate,danas igraju...Boli me K... za Francuze!!Za 2 sata cete napisati 10 clanaka o Ronaldu i ni jedan o Poljacima!Hebale vas novine

  • _l_ 30.06.2016.

    svašta

  • _l_ 30.06.2016.

    svašta

Komentiraj...
Vidi sve komentare