To je to što me zanima!

Vjerovali ili ne, Dinamo nikad nije pobijedio na Kosovu! A zadnja četiri puta nije ni zabio

U šest gostovanja ondje 'plavi imaju dva remija i četiri poraza. Za današnju utakmicu koeficijent je na pobjedu Dinama, koji igra bez osam igrača, 1,71, a na pobjedu domaćina je 5
Vidi originalni članak

Naravno, ni jedna od tih utakmica nije bila u sklopu eurokupova. Gostovanje kod Ballkanija u Konferencijskoj ligi prva je Dinamova europska utakmica na Kosovu.

No u sklopu raspadnute države najtrofejniji je hrvatski klub šest puta gostovao na Kosovu. I nikad nije pobijedio! Iako je svaki put ondje dolazio kao favorit, baš kao i danas.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uvijek je to bio vruć teren, nezgodno gostovanje... i domaćini koji udaraju. Pa je protiv Prištine Vlado Kasalo slomio ključnu kost, a Dražen Besek nogu.

I još ktome - nigdje bodova. U sezoni 1977/78. Dinamo je kod Trepče u Kosovskoj Mitrovici izgubio 3-2, a Trepča je te sezone ispala iz lige. Uslijedilo je pet uzastopnih sezona gostovanja kod Prištine, od 1983. do '88. Porazi 3-2 pa 2-0, pa remi 0-0 kad je Prištinu vodio Ćiro Blažević (u Zagrebu je bilo 4-3 za Dinamo), pa još jedan poraz 2-0 i remi 0-0 u zadnjem gostovanju 1988.

Dakle, na zadnja četiri gostovanja na Kosovu Dinamo nije ni zabio gol! Za današnju utakmicu koeficijent je na pobjedu Dinama, koji igra bez osam igrača, 1,71, a na pobjedu domaćina je 5.

 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Plava_Ljubljana. Dinamo 05.10.2023.

    Čitam i ne mogu vjerovat. Sada bi nam i bod bio uspjeh? Pobjeđivali europske velikane a sada molimo Boga za bod protiv Albanaca? Na šta smo spali pod ovom upravom. Sramota

  • jurekeke 05.10.2023.

    Divno je čitati komentare mamicevaca kako pljuju Jakira , a prvi dan su pisali, bravo tata , tata se vraća. Aludirajuci da ga je Z.M postavio I da je on potegnuo veze. Kad se otkrilo da Z.M da s tim veze nije imao , da ga je doveo Šimić odmah zapocela pljuvačina po Jakiru. Da je bila istina to sa Z.M onda bi Jakira branili unatoč porazima.

  • 05.10.2023.

    Ode HNL u krasni k,kad se jedino Dinamo plasirao u europsku ligu "bedaka" a drugi ni blizu tome

Komentiraj...
Vidi sve komentare