To je to što me zanima!

Zaustavljena prodaja ulaznica: Split gubi domaćinstvo EP-a?!

OPET PROBLEMI Kao i 2009. godine, problemi s domaćinstvom Splita za rukometni Euro trajat će do posljednjeg trenutka. Grad za najam daje 900.000 kuna, u Spaladium Areni žele 1.040.000...
Vidi originalni članak

Situacija oko splitskog domaćinstva Europskog prvenstva u rukometa, najkraće rečeno je - kupus. EHF je dao rok svim gradovima domaćinima da potpišu sve potrebne ugovore i dobiju sve dozvole do srijede. U ponedjeljak, dva dana ranije, ništa još nije riješeno. Iako su do početka prvenstva ostala samo 52 dana, Grad Split i dalje nije potpisao ugovor s firmom koja upravlja Spaladium Arenom, a sporno je ni manje ni više nego 140.000 kuna.

Predstavnici Grada za dva tjedna, koliko će Spaladium Arena biti na raspolaganju rukometašima, pristaju platiti 900.000 kuna. U to su uključeni i troškovi prekrivanja dijela fasade iz kojeg, jednako kao i prije osam godina, vire dijelovi armature, ali i troškovi za dodatke na semaforu koje ultimativno traži iz EHF-a. Iz Spaladium Arene, koja je već odavno u stečaju, poručuju kako njima nije u interesu ulagati u ta dva segmenta, budući da im to nije potrebno za funkcioniranje, pogotovo u ovako teškoj financijskoj situaciji.

Na temelju troškova tijekom SP-a 2009., kad je Split također bio najveći problem od svih gradova domaćina, stečajna upraviteljica Natalija Mladineo i njeni suradnici izračunali su kako im samo za pokrivanje troškova treba najmanje 1.041.000 kuna. Sve ispod toga značilo bi da bi tvrtka TPN u stečaju, koja upravlja dvoranom, Europsko prvenstvo završila u minusu. U prijevodu, već u drugoj polovici siječnja bilo bi - ključ u bravu! Spomenuti iznos odnosi se na najam dvorane, predviđene troškove grijanja ogromnog prostora tijekom siječnja, troškove struje, vode, interneta, čišćenja...

Što god bilo iza ove priče - prepucavanje između ovoga i onoga, pokušaj da se izvuče što više novca, tjeranje inata... - djeluje prilično neozbiljno. Euro je pred vratima, normalno bi bilo da je sve odavno riješeno, ali u Splitu se očito vode onom: zašto bi bilo jednostavno kad može biti komplicirano? Tih 141.000 kuna negdje postoji, taj iznos ni u ludilu ne bi smio biti cijena eventualne sramote koje bi cijeloj organizaciji EP-a donijelo otkazivanje Splitova domaćinstva.

U rezervi je Zadar, u nekim kombinacijama i Osijek, ali s obzirom na to da su ulaznice za utakmice već u prodaji, ali i na to da ovo nije prvi put da dolazi do ovakvih situacija, treba vjerovati da će sa Splitom sve biti OK. I da će Spaladium Arena barem tih 10-ak dana zasjati svojim punim sjajem...

Grahovac: Poslali smo požurnicu

- U zadnjih par dana veliki je pritisak Europske rukometne federacije prema Hrvatskom rukometnom savezu u smislu dostavljanja potpisanih ugovora sa svim gradovima organizatorima Europskog prvenstva. Imamo trenutno problem što iz grada Splita nemamo potpisan ugovor. Naime, mi taj ugovor trebamo do ponedjeljka dostaviti u EHF - rekao je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac i dodao:

- Mi smo sa Splitom dogovorili sve uvjete iz ugovora, ali još formalno nismo dobili navedeni ugovor i pokušavamo što prije ishoditi potpisivanje. Prije deset dana je u Gradsko poglavarstvo Splita poslana požurnica da se ugovor potpiše. Nismo još dobili nikakav termin, a mi smo zbog toga morali zaustaviti daljnju prodaju ulaznica jer moramo predati potpisani ugovor da bi se sve nastavilo.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • kesni 20.11.2017.

    bitno da se nama u OS nista ne daje, a svi kada dodu ostanu odusevljeni atmosferom... ocito nismo dio HR

  • LOLNeki 20.11.2017.

    Šteta za tu dvoranu, nekako mi je iznutra puno ljepša od one zagrebačke i sa tribinama koje su odmah uz teren može se napraviti odlična atmosfera, puno bolja nego u Areni Zagreb. Siguran sam da će se dogovoriti jer mislim da bi bilo šteta za Split da propusti ugostiti reprezentaciju na otvaranju sa Srbijom.

  • Pobotchnick Leeyoobo 20.11.2017.

    Neka i oni prodaju jogurate

Komentiraj...
Vidi sve komentare