To je to što me zanima!

'Vjerujem u Perasovića, ali me strah jer smo se kasno okupili'

NOVOSELOV POUČAK Opet radimo iste pogreške kao ranije, nositelji igre na pripreme dolaze prekasno, kaže Mirko, koji je imao pripreme po šest mjeseci...
Vidi originalni članak

Malo sam zabrinut zbog svega što se događa, kaže nam Mirko Novosel, prekaljeni košarkaški trener, samo 40 dana prije Eurobasketa. Ni to što će se jedna od skupina igrati kod nas u Zagrebu, ne znači previše. Fali mu euforija u zraku.

- Slovenci su nam pokupovali sve ulaznice, napravit će domaćinsku atmosferu u Areni. Trebali smo Fince uzeti, njih isto prati pet-šest tisuća navijača, ali ne pripadaju samom vrhu kao Slovenci - objasnio je Novosel, tužan što neće vidjeti atmosferu kakva je vladala na EP-u u Zagrebu 1989. godine.

- Drukčije je to bilo, ne može se ni usporediti. Tad smo imali dominantnu reprezentaciju, a i pripreme su nam počele na vrijeme - kaže Mirko, pa objašnjava na što točno misli, s obzirom na to da je Perasović okupio reprezentaciju prvi od svih izbornika s EP-a.

- Da, ali sve dosad nedostajali su nositelji igre. Prvi iskusniji priključuju se tek danas, a NBA igrači tek 1. kolovoza, tako da će od ovih koji su sad na pripremama samo jedan ili dvojica moći imati nekakvu ulogu. Opet radimo iste pogreške kao lani i preklani.

Tad reprezentaciju nije vodio Perasović, “nije njegova pogreška ni sada jer je prekasno preuzeo klupu i došao je na gotov program”, a u kratkom razdoblju priprema reprezentacija je prošlog ljeta više putovala nego trenirala.

- Sad opet igramo turnire i seriju utakmica, a trebalo bi se zatvoriti u dvoranu i raditi. I naći nekog sparing-partnera izvan Europe, zašto bismo sad igrali protiv nekoga tko će nam biti protivnik na EP-u? To nema nikakva smisla.

Perasović će - ostane li izbornik i poslije EP-a - sve pogreške ispraviti u sljedećim ljetima, a Novosel mu stoji na raspolaganju za svako pitanje ili savjet. Iako Peras nije trenerski početnik, ovo mu je prvo izborničko iskustvo, a klupska i reprezentativna košarka nisu slične.

- Vjerujem mu. Čuli smo se prije nego je objavio popis, odlično smo surađivali cijelo vrijeme kad je bio u Ciboni, samo sad je hendikepiran jer će, ponavljam, imati jako malo vremena za uigravanje sa svima na okupu.

I u pravu je Novosel. Čovjek s njegovim iskustvom i ugledom trebao se bolje iskoristiti uoči Eurobasketa u Areni. Kako za savjet na terenu, tako i izvan njega.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • anders and 29.07.2015.

    pa ovaj psuje a vi ga ne opominjete.

  • lovac_u_mutnom 26.07.2015.

    Hrvatskoj kosarci ne bi pomogao ni Duda Ivkovic

  • solo Barca 26.07.2015.

    Čurkoviću nemoj kvariti atmosferu u repki pizda ti materina rahitična. idi pojedi radije nešto 30 kila nema u tebi

Komentiraj...
Vidi sve komentare