To je to što me zanima!

Vlada šalje avion u Angolu: Togoanci napuštaju Kup...

Reprezentacija Toga ipak će napustiti Afrički kup nacija. Premijer države Hilbert Tounga po njih je poslao avion, iako su najavljivali da bi ipak igrali...
Vidi originalni članak

Igrat ćemo, nećemo igrati, iz dana u dan mjenjalo se stajalište reprezentativaca i stožera Toga. Nakon krvavog napada angolskih pobunjenika, prvotno je stajalište bilo da nema govora o igranju Afričkog kupa nacija. Tada su igrači ipak odlučili da bi mogli igrati, ali najnovija informacija je da Togo odustaje od Afričkog kupa nacija. Intervenirala je vlada i premijer Toga Gilbert Hounga po reprezentativce je poslao avion naredivši im da smjesta napuste Angolu.
- Razumijemo odluku naše Vlade obzirom da očito premijer i njegovi ministri nisu dobili dovoljna jamstva naše sigurnosti. Kao igrači željeli smo ostati i igrati u sjećanje na poginule, no i Vladin je stav razumljiv – izjavio je napadač togoanske reprezentacije Thomas Dossevi, dok je Emmanuel Adebayor dodao:
- Mi smo djeca Toga i poštivat ćemo svaku odluku naše Vlade. Čuli smo se s obiteljima i svi su poštivali našu odluku da igranjem odamo počast preminulima. Ipak, premijer države i njegovi suradnici znaju što je najbolje za nas pa napuštamo Angolu. Avion će uskoro doći po nas.
Službeno stajalište togoanske vlade je:
- Angola i Afrička nogometna federacija (CAF) nisu poduzele adekvatne sigurnosne mjere u svrhu zaštite naših nogometaša. Naši se igrači moraju vratiti. Ništa nas neće natjerati da se predomislimo – rekao je premijer.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • slavko00001 10.01.2010.

    BREJKING NJUZ Togo ce ipak igrati na Afričkom kupu nacija ali u pancirkama......

Komentiraj...
Vidi sve komentare