To je to što me zanima!

Vlade Divac proslavio Božić u Americi pucajući iz sačmarice

Srpska zajednica u Jacksonu u Kaliforniji svake godine 25. prosinca prema julijanskom kalendaru slavi Božić uz pucanje po ulicama, a rado joj se pridruži i bivši košarkaš, danas generalni menadžer Sacramenta
Vidi originalni članak

Košarkaška legenda Vlade Divac (51) proslavio je Božić prema julijanskom kalendaru i ove godine pucajući iz sačmarice u zrak.

Dogodilo se to u Jacksonu u američkoj saveznoj državi Kaliforniji, mjestu s brojnom populacijom Srba, prvom u kojem je izgrađena srpska pravoslavna crkva na američkom tlu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sačmarice su bile napunjene ćorcima pa opasnosti za ljude, ptice i avione nije bilo. Sve se odvilo uz dozvolu policije.

Tamošnji Srbi tradicionalno imaju konvoj kroz grad u kojem izlaze iz automobila i pucaju, potom odlaze u crkvu, a večer je organizirana i za igre poput potezanja konopa, Srbi protiv Amerikanaca.

Kako je Divac završio tamo? Kao igrač Sacramenta (1998.-2004.) često je dolazio u Jackson, gradić udaljen oko sat vremena vožnje, a sad je u istom klubu potpredsjednik za košarkaške operacije i generalni menadžer.

- Dječji kamp u Jacksonu dobio je ime po svetom Savi, Vlade je dovodio djecu ovdje i provodio je puno vremena tu dok je bio igrač. Kad sam ga sreo, rekao sam mu: "Vlade, imam slobodno mjesto i sačmaricu za tebe". Odgovorio je: "Prihvaćam ponudu!" - rekao je Beau Gillman, jedan od organizatora skupa.

Vladi su se u obrednom pucanju pridružili i supruga Snežana i sin Luka.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • RoyBean 08.01.2020.

    koga briga za taj polusvijet?

  • samsung77 08.01.2020.

    Sta me boli k..sta radi vlade divac za pravislavni Bozic..

  • Ventrilokvist 08.01.2020.

    A šta će jadan crnogorac srbin nego pucat, drugo ne zna. A i našao je gdje će, ovi su isti seljoberi kao i on.

Komentiraj...
Vidi sve komentare