To je to što me zanima!

Vladimir Kličko Hayeu: Borimo se 2. srpnja, uzmi ili ostavi...

Nakon pričanja tolikih besmislica, Haye bi se napokon trebao pojaviti u ringu. Htio je ispasti pametan, ali u konačnici je sam sebe stjerao u kut, rekao je Vladimir Kličko
Vidi originalni članak

Sapunica oko borbe između jednoga od braće Kličko protiv britanskog boksača Davida Hayea i dalje je aktualna. U ponedjeljak je Vladimir Kličko uputio ultimatum brbljavom svjetskom prvaku po WBA verziji.

Ukrajinski teškaš, vlasnik IBF, IBO i WBO pojasa, u ring će 30. travnja, a suparnik će mu biti još jedan Britanac - Dereck Chisora. Ova su se dvojica boksača trebala boriti još u prosincu, ali Kličko je tada odustao zbog ozljede leđa.

Hayea je naljutila Vladimirova odluka da boksa krajem travnja jer smatra da nakon toga neće htjeti ponovno ući u ring tako brzo. No, Kličko je u ponedjeljak poslao jasnu poruku.

- Nakon pričanja tolikih besmislica, Haye bi se napokon trebao pojaviti u ringu. Pokušavao je ispasti pametan, ali u konačnici je sam sebe stjerao u kut. Sada potvrđujem, kao što sam rekao i ranije, da je 2. srpnja datum za borbu. Na Davidu Hayeu je da uzme ili ostavi - istaknuo je 34-godišnji Ukrajinac.

- Dogovorili smo da ćemo novac podijeliti 50-50, ali novac nije problem. Već smo dogovorili i 2. srpnja kao datum, ali onda je Haye rekao "ne želim da se boriš prije toga". Što se mene tiče, datum je potvrđen. Njemačka ili Velika Britanija? Meni je svejedno - dodao je mlađi brat Kličko, prebacivši lopticu Britancu.

Haye već mjesecima izaziva Vladimira i njegova pet godina starijeg brata Vitalija, prvaka po WBC verziji, ali nikako da napokon dogovori borbu protiv njih. Kako sada stvari stoje, ukoliko i prihvati 2. srpnja kao datum meča protiv Vladimira, prije toga će morati braniti svoj naslov protiv obveznog izazivača, Uzbekistanca Ruslana Čagajeva, bivšeg WBA prvaka.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • soccer_king 24.02.2011.

    braca klicko i jesu najbolji ali ne zato sto nema konkurencije vec zato sto su velika klasa tako je svugdje naprimjer u tenisu federer u kosarci jordan i tako dalje a vidjet cemo sta ce taj haye pokazati ili jeli samo jak na rijecima

  • user_61113 10.02.2011.

    Braca Klicko,trenutno najbolji,sta je zalosno,jer konkurencija je katastrofa,u biti nema je. MMA je pojeo boks,a Holyfield je zadnji tu pravi borac starog kova,sta i pokazuje!

  • x-BOX 07.02.2011.

    nije hay ni lud ,zna da ce dobiti tezak degenek ko onaj zadnji sto je jos na intenzivnoj ,.

Komentiraj...
Vidi sve komentare