To je to što me zanima!

Marković: Sa Srbijom moramo prvo do Ex-Yu lige pa onda EP

Prijedlog za formiranje regionalne lige sa Srbijom još neće podnijeti svom prijatelju Michelu Platiniju sve dok ne bude sasvim siguran da je projekt blizu realizacije
Vidi originalni članak

Iskreno, nisam baš previše razmišljao o zajedničkoj organizaciji Eura 2020. godine. Daleko smo još od toga, počeo je priču predsjednik HNS-a Vlatko Marković u intervjuu za srpski Alo, te dodao da Hrvatska, Srbija i BiH imaju mnogo važnijih tema za rješavanje.

- Formiranje regionalne lige jedna je od njih - kaže Marković. 

Regionalna liga spominje se već duže vrijeme, ali ideja nikako da krene s mrtve točke. Marković kaže kako svi čekaju pravi trenutak, no ono što je najvažnije je da postoji kvalitetna ideja. Također smatra da bi liga imala više prednosti, ali i mana.

- Poboljšala bi se kvaliteta nogometa, samim time publika bi se vratila na stadione. S druge strane veliki minus je osiguranje. Još ne znamo kako bi se hrvatski navijači ponašali u Srbiji, a srpski u Hrvatskoj.

Ipak prijedlog za formiranje lige još neće podnijeti Michelu Platiniju, sve dok ne budu blizu realizacije. 

Novi/stari predsjednik HNS-a prokomentirao je i dolazak Roberta Prosinečkog u Crvenu zvezdu. Marković misli da će on biti jedan od zaslužnijih ljudi u poboljšanju odnosa Hrvatske i Srbije, te da će Robi Zvezdi biti od velike koristi jer ima nogomet u 'malom prstu'. Zvezda zaostaje pet bodova za Partizanom.

- Prosinečki nije čarobnjak, pa da može sve sam. Ne igra on, već igrači. No garantiram vam da bi Zvezda bila prva da se Robi skine u dres i navuče kopačke - nasmijao se Vlatko.

Nedavni izbor za predsjednika više je nalikovao na cirkus, no Marković kaže da je sve proteklo u redu:

- Odluka je više nego ispravna jer bi sve drugo bilo propast za hrvatski nogomet. Nismo slučajno godinama već u vrhu europskog i svjetskog nogometa. Smiješni su oni koji su pokušali rušiti Savez. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • matija7 22.12.2010.

    VLATKO MARKOVSKI DAJ OSTAVKU I KUPIT ĆU TI ČUNGA LUNGU ZA BOŽIĆ...

  • aragon 22.12.2010.

    ta liga nebi bila dobra jedino za Hajduk je je on po meni jedan od najlosih klubova u ovoj regiji ( bolje receno zauzimao bi jedno od posljednjih mjesta) , a sta se tice navijaca , bolje da zabrane putovanja gostojucih navijaca (torcida - gjde jos niste dobili batina slovacka,rusija.italija ...) , jos da vas mlate ovdje po susjedstvu to vam stvarno netreba, najbolje bi onda bilo da se ta liga igra bez hajduka . HVALA

  • hrabro srce_1 22.12.2010.

    markoviću pravo si smeće. što se nisi zalagao za yu ligu par dana prije izbora za čelnika hns-a? ti si jedan stari olinjali lisac koji nikako sa shvati da većina i to velika hrvatskog naroda više ne želi imati nikakve veze sa srbima. dosta su nam zla nanijeli kroz tzv. bratstvo i jedinstvo. no nije tvoje hrlenje prema njima tvoja moć već jad jer je očito da ne možeš izboriti regionalnu ligu bez srba. jedio oni znaju tvoj vokabular i kao i oni dijete si fsj-a. nikad sa srbima!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare