To je to što me zanima!

VN Singapura: F. Alonsu druga uzastopna pobjeda

Španjolac Fernando Alonso slavio je na Velikoj nagradi Singapura, 15. utrci Svjetskog prvenstva Formule 1, iskoristivši tako sjajno pole-position
Vidi originalni članak

Slavio je Alonso na VN Italije prije dva tjedna, a sada je na noćnoj utrci na ulicama Singapura ostvario svoju treću ovosezonsku i ukupno 25. pobjedu u karijeri. Drugo mjesto osvojio je Nijemac Sebastian Vettel, koji je zadržao svoje mjesto sa službenog treninga, ali na stazi ipak nije uspio opasnije ugroziti Španjolca. Mark Webber završio je na trećem mjestu i tako zadržao vodstvo u ukupnom poretku, dok je Jenson Button završio četvrti. Nesumnjivo najveći gubitnik nakon ove utrke je Lewis Hamilton, koji je ponovo propustio završiti utrku. Bio je Hamilton protagonist najvećeg uzbuđenja na utrci u 36. krugu kada su se sudario s Markom Webberom. Bio je to sudar do ove utrke vodeća dva vozača ukupnog poretka Svjetskog prvenstva. Do incidenta je došlo nakon što se sa staze maknuo sigurnosni automobil, koji je prethodno izašao na stazu u 32. krugu nakon sudara Bruna Senne i Kamuija Kobayashija. Hamilton je pokušao zaobići Webbera s vanjske strane, te je imao veću brzinu od pilota Red Bulla. No, došlo je do kontakta prednjeg desnog kotača Red Bulla i stražnjeg lijevog kotača bolida McLarena, a lošije je prošao Hamilton, koji je morao odustati i tako drugu uzastopnu utrku nakon Velike nagrade Monze ostati bez ijednog boda.


VN SINGAPURA:

1. Alonso (Ferrari), 2. Vettel (Red Bull-Renault), 3. Webber (Red Bull-Renault), 4. Button (McLaren-Mercedes), 5. Rosberg (Mercedes), 6. Barrichello (Williams-Cosworth), 7. Kubica (Renault), 8. Sutil (Force India-Mercedes), 9. Hülkenberg (Williams-Cosworth), 10. Felipe Massa (Ferrari) + 1:53.297

Idi na 24sata

Komentari 6

  • onaj 26.09.2010.

    Slažem se Knight - po meni je ovo potez koji je prelio čašu! I iskreno se nadam da neće osvojiti prvenstvo! Nakon što je onako blesavo izbacio Vettela u Turskoj ako se ne varam, sada opet ovo napravi Lewisu! Idiot!

  • Blizanac 26.09.2010.

    Trebalo je kazniti Webbera. Knight cross u pravu si. Meni je jedino jako žao Lewisa, on je najbolji, ali, nažalost, u zadnje dvije utrke je sve usosio.

  • heurelio 26.09.2010.

    Alonso dokazuje da je najbolji!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare