To je to što me zanima!

Voda na Igrama u Riju: Samo 3 žličice, 99 % šanse za infekciju

Sportaši koji će biti u doticaju zagađene vode koju smo analizirali imaju 99 posto šanse od infekcije, ako u sustav unesu tri žličice, kaže stručnjakinja iz SAD-a...
Vidi originalni članak

Rio de Janeiro sprema se za Olimpijske igre 2016. godine. No sve je veća zabrinutost za kvalitetu vode u Brazilu na mjestima gdje će se natjecati plivači, veslači...

U laguni Rodrigo de Freitas po medalju će ići braća Sinković, Valent i Martin, koji u dvojcu na pariće slove kao favoriti za zlato. No u travnju ove godine laguna je bila preplavljena uginulim ribama koje su radnici odvozili u kamionima.

Iz brazilskog ministarstva okoliša tvrde kako je razina kisika u laguni normalna te da su ribe uginule od šoka uslijed promjene temperature, no u to nitko ne vjeruje. 

REUTERS/PIXSELL

Sad je stigao novi šokantan podatak. Na mjestu na kojima će se natjecati plivači, veslači, jedriličari i ostali, zagađenost je dostigla uznemirujuću razinu.

- Sportaši koji će biti u doticaju zagađene vode koju smo analizirali imaju 99 posto šanse od infekcije, ako u sustav unesu samo tri žličice vode. Naravno, moguća infekcija ovisi i o imunitetu organizma - rekla je američka stručnjakinja za viruse u vodama Kristina Mena.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • strmi007 01.08.2015.

    Strašnoo

  • Bud 31.07.2015.

    mjesec dana prije igara ce objavit da je voda dobra i da se na treba brinuti

Komentiraj...
Vidi sve komentare