To je to što me zanima!

Volkov nokautirao Werduma! Craig slavio sekundu do kraja

Malo tko je mogao zamisliti da će Fabricio Werdum izgubiti od Aleksandera Volkova, a kamo li da će se to dogoditi nokautom! A nekako ostaje dojam da je legendarni Brazilac sam kriv za to
Vidi originalni članak

UFC Fight Night 127 ili kako se popularno u medijima nazivao UFC London priredio je zaista pravi spektakl premda popis borbi na prvu, izuzevši glavnu i doglavnu borbu večeri, baš i nije bio preatraktivan po imenima. Jan Blachowicz, koji se u zagrebačkoj Areni borio s našim Igorom Pokrajcem, revanširao se Jimiju Manuwi dok je bivši UFC-ev prvak Fabricio Werdum doživio težak nokaut od ruskog diva Aleksandera Volkova!

Nekako smo i navikli na spektakl "sporednih" evenata. Zaista nerijetko događa se da oni budu puno atraktivniji nego "glavni" eventi. A jedan takav primjer bio je i večeras.

Volkov nokautirao Werduma

Malo tko je mogao zamisliti da će Fabricio Werdum izgubiti od Aleksandera Volkova, a kamo li da će se to dogoditi nokautom! A nekako ostaje dojam da je legendarni Brazilac sam kriv za to.

Jer bilo je za očekivati da će protiv višeg protivnika ići na svoju 'specijalku', borbu u parteru, i upravo se to dogodilo u prvih 10 sekundi! Werdum je započeo borbu svojim klasičnim "flying kickom" i odmah otišao na rušenje "single legom".

Sve je bilo po planu, publika je u nekim trenucima čak počela zviždati jer je Werdum taktički odrađivao meč i svaku priliku koristio za rušenje visokog Rusa! A onda šok!

Polovicom četvrte runde Werdum je neobjašnjivo krenuo u izmjenu udaraca u stojci premda je nešto ranije dobio jedan fini direkt na podu. Volkov ga je dohvatio krošeom i Werdum je pao kao pokošen! Rus ga je odradio do kraja i sudac Marc Goddard bio je prisiljen prekinuti meč!

Nema sumnje kako je Volkovu ovo bila najveća pobjeda u bogatoj karijeri, a možda je još i slađa budući da mu je Werdum bivši sparing partner.

Rat Blachowicza i Manuwe

U doglavnoj borbi večeri u revanšu su se susreli Jan Blachowicz, čovjek koji je u Zagrebu slavio protiv Igora Pokrajca, a do ove borbe imao 4-4 u UFC-u i dobro poznati, opaki nokauter Jimi Manuwa.

Njih dvojica priredili su pravi rat, koji je svakom ljubitelju borilačkih sportova dobro sjeo. Beskompromisno su izmjenjivali udarce, a u izmjenama je na kraju bolji bio Blachowicz. Uspio se revanširati čovjeku koji mu je nanio prvi poraz u UFC-u i stigao do najveće pobjede u karijeri. Za pretpostaviti je da mu sada slijedi napad na Top 5 poluteške kategorije.

Sjajan uvodni program

U preliminary cardu poluteškaš Paul Craig priredio je pravu senzaciju kada je trokutom pobijedio Magomeda Ankalaeva sekundu prije kraja borbe! Craig je bio na leđima, Ankalaev se otkrio dovoljno da ga Craig ulovi i zaključa polugu. Rus nije mogao vjerovati na koji način je izgubio.

Također,sjajnu priredbu imao je i Danny Herny koji je u sklopu pero kategorije izvukao giljotinu debitantu Hakeemu Dawoduu. Ona se dogodila samo 39 sekundi od početka meča!

Danny Roberts brutalno je nokautirao Olivera Enkampa u prvoj rundi nakon čega smo vidjeli još jedan prekid - Charles Byrd je "rear-naked chokeom" pobijedio Johna Philipsa.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • dkoor 19.03.2018.

    Rekao bih da je Volkov u stojci super opasan, a u parteru je u najbolju ruku prosjecan. Werdum je pogrijesio taktiku, a i nije bio na 100% fizicke spreme... ili to ili ipak godine i ozljede uzimaju svoj danak. Da je uspio odrzati razinu pritiska iz prve runde, tesko bi Volkov sa njim izasao na kraj.

  • DamTi18cm 18.03.2018.

    Bravo za Volkova. Velika ali ne iznenadujuca pobjeda. Jos dve borbe pa za naslov. Bilo je za ocekivati werdumov poraz. Mene bi vise iznenadilo da je Volkov izgubio.

  • patagonija1 18.03.2018.

    Werdum, kad te krene nema kraja :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare