To je to što me zanima!

Vraća se u LP devet mjeseci nakon što je podignuo trofej

Dosad su zajedno Sneijder i Drogba odigrali samo 16 minuta. Galatasarayev trener Fatih Terim uvjeren je da će, bez obzira na to, večeras funkcionirati besprijekorno...
Vidi originalni članak

Svojim posljednjim dodirom lopte u europskom nogometu Didier Drogba osvojio je Ligu prvaka i potom “prebjegao” u Kinu. Vratio se u Europu nakon devet mjeseci i prvim dodirom nakon povratka donio je Galatasarayu pobjedu u prošlom kolu prvenstva. Sad želi odvesti Turke među osam u LP-u...

No bogati Galatasaray nije privukao samo njega za večerašnju utakmicu drugoga kruga LP-a. Kako bi se napokon plasirali u četvrtfinale Lige prvaka, prvi put nakon 2001., u siječnju su doveli i Interova veznjaka Wesleya Sneijdera. Platili su ga “samo” šest milijuna eura, ali u idućih godinu dana uplatit će Sneijderu još toliko na račun. Drogba je dobio četiri milijuna eura, a obojici će porez platiti klub.

Dosad su zajedno odigrali samo 16 minuta. Galatasarayev trener Fatih Terim uvjeren je da će, bez obzira na to, večeras funkcionirati besprijekorno...

- Obojica su sjajni tehničari i vrlo moćni igrači, svaki na svoj način. Bit će ih užitak gledati - objasnio je Terim.

- Sneijdera sam izvadio nakon sat vremena kako bih ga sačuvao za Schalke, a s Drogbom sam se dogovorio da će igrati samo pola sata jer je još umoran od Afričkoga kupa nacija - dodao je.

Čak pet Galatasarayevih igrača rođeno je u Njemačkoj... Osobit motiv večeras će imati Hamit Altintop. Turski reprezentativac rodio se baš u Gelsenkirchenu, a za Schalke je igrao od 2003. do 2007. godine.

- Roditelji mi još žive ondje. Neću slaviti ako zabijem - rekao je Altintop.

- U Schalkeovu dresu sam debitirao u Ligi prvaka - dodao je Hamit.

Iako Schalke nije izgubio utakmicu Lige prvaka od poraza na Old Traffordu u polufinalu 2011. godine, u tekućoj kalendarskoj godini pobijedio je samo jedanput. Večeras će imati dva debitanta u LP-u, Brazilca Bastosa, koji je posuđen iz Lyona, i trenera Kellera, koji je nedavno zamijenio Huuba Stevensa.

Galatasaray u Ligi prvaka igra ‘na Yilmazov pogon’

Drogbin kolega iz napada, Burak Yilmaz, drugi je strijelac Lige prvaka, iza Cristiana Ronalda. Zabio je šest od Galatasarayevih sedam golova LP-u ove sezone. Schalke je jedna od četiri neporažene momčadi u LP-u ove sezone. Posljednji put izgubili su od Uniteda 2010.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • DominikBlažević 20.02.2013.

    Iako Schalke nije izgubio utakmicu Lige prvaka od poraza na Old Traffordu u polufinalu 2011. godine http://prntscr.com/thpct koje je nakraju?? 2011. ili 2010.??

  • pawa16 20.02.2013.

    Ovaj Yilmaz je jako dobar igrač i mislim ma što mi tko od vas sad rekao da će biti opasniji po gol shalkea od Drogbe i Sneijdera!

  • najjaći smo 20.02.2013.

    samo zbog tog čovjeka navijam za Galat...˝običan˝ nogometaš ali gospodin par excellence..

Komentiraj...
Vidi sve komentare