To je to što me zanima!

'Vragovi', čuvajte se! City je sve jači, a United se ruši

Borba za Manchester: Nakon Ronalda United je ostao i bez Teveza. City je prvo kupio njega, a potom dogovorio sve s Arsenalom za Adebayora
Vidi originalni članak

Godinama su usporedbe Uniteda i Cityja izazivale smijeh, ove sezone vrlo lako bi moglo prestati biti smiješno. Posebno navijačima Uniteda. Alex Ferguson dobiva pljusku za pljuskom, a posljednja je stigla preksinoć. Ne samo da je Carlos Tevez definitivno odlučio napustiti “vragove”, već je otišao u redove najvećeg rivala. City je s Argentincem potpisao petogodišnji ugovor, a odmah potom poslao ponudu Arsenala za Emmanuela Adebayora. “Topnici” su ponudu prihvatili, dogovor s Togoancem bit će formalnost.
“Plavi” na papiru danas zaista izgledaju moćno. Čak 12 igrača vrijede više od deset milijuna eura i gotovo su na svim pozicijama pokriveni vrhunskim igračima. Imaju Shaya Givena, Michu Richardsa, Dunnea, Bridgea, Robinha, Elana, Teveza... No jedino je pitanje hoće li napokon imati momčad. Cityju je to najveći problem, ali trener Mark Hughes najavio je da će to ove sezone sigurno promijeniti.
I dok “plavi” rastu, “crvene” izgleda čeka jedna od najtežih sezona u posljednjem desetljeću. Ronaldo je otišao, a njemu mogu zahvaliti na većini uspjeha koje su ostvarili prošlih godina. S druge strane, nekoć nositelji Unitedove igre Giggs i Scholes još su godinu dana stariji i sve dalje od onog što Alex Ferguson treba. Berbatov je očito promašaj, Nani i Anderson nisu ono što se očekivalo od njih. Na leđima Waynea Rooneya većina je Unitedovih nadanja. Veliko je pitanje ima li on kvalitete za to.

FERGUSON JE CITYJU OTEO RYANA GIGGSA
Jedan od najvećih igrača u povijesti Uniteda Ryan Giggs karijeru je započeo u Manchester Cityju. Sir Alex Ferguson nikad nije čuo za njega, ali mu je zato klupski “oružar” rekao da je vidio velikog talenta. Ferguson je otišao pogledati tad 14-godišnjeg Ryana i oduševio se. Već idući dan bio je na razgovru s roditeljima ne bi li sina iz Cityja prebacili u United. City je oklijevao s davanjem stipendijskog ugovora Ryanu pa su roditelji odlučili poslušati Alexa Fergusona i doveli ga na Old Trafford.

CARLOS TEVEZ - 30 MILIJUNA EURA
Alex Ferguson ostao je bez još jednoga bitnog igrača, a da stvar bude gora, na njemu neće ni zaraditi. Tevezov vlasnik nije United već menadžer Kia Joorabchian.

ROQUE SANTA CRUZ - 21 MILIJUN EURA
Bogati vlasnici Cityja odavno su se zaljubili u Paragvajca. Nekoliko puta su slali ponude Blackburnu, ali ovi su ih uredno odbijali. Tražili su 30 milijuna, na kraju pristali na 21.

GARETH BARRY - 14 MILIJUNA EURA
Nakon 12 godina provedenih u Aston Villi 28-godišnji veznjak krenuo je, kako je rekao, za novim izazovima. Navijači su poludjeli, vjerojatno mu nikad neće oprostiti.

EMANUEL ADEBAYOR - 30 MILIJUNA EURA
Čim su se dogovorili s Tevezom, čelnici Manchester Cityja krenuli su u novu akciju. Arsenal je prihvatio njihovu ponudu, još se samo čeka odluka togoanskog napadača.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • alo_mačko 15.07.2009.

    ako neko bude \"rušia\" United, onda to nece bit City, bar ne ove sezone...

  • vlaka 14.07.2009.

    city ne može nikad bit niti če bit od uniteda bolji ali ove sezone ima momčad koja bi mogla pisat povijest u engleskoj ligi a to znači da je ranoparvn s velikom engleskom 4

  • Sick Sick Bastard 14.07.2009.

    ma marš u kurac je loš je naslov

Komentiraj...
Vidi sve komentare