To je to što me zanima!

Vrdoljak: Nema straha, Celticu su dva stopera najbolji igrači...

Celticu su dva daleko najbolja igrača stoperi. Dobra su im i dva zadnja vezna i to je sve. Mi smo stisnuli tu dvojicu i tako riješili sav posao, rekao nam je Ivica Vrdoljak
Vidi originalni članak

Dinamo će u skupini igrati sa starim znancima, Salzburgom i Celticom, a još jednom će putovati u Rumunjsku jer je treći protivnik u skupini Astra. Bit će to izravni obračun s rumunjskim klubom za 15. mjesto i koeficijent, koji jamči dva predstavnika u pretkolima za Ligu prvaka.

- Grupa koju smo dobili je atraktivna i dobra. Ne dobra, kao lagana, nego kvalitetna. Znamo da su Celtic i Red Bull Salzburg uvijek dobri, a vidjeli smo što je Astra napravila Lyonu. Sve su to ozbiljni protivnici i, ako želimo napraviti nešto više, moramo biti bolji nego u prošlim susretima - rekao je trener Dinama Zoran Mamić.

Dinamo je, sa Zlatkom Kranjčarom na klupi, u kolovozu 1998. pobijedio Celtic u Maksimiru 3-0. Damir Krznar tad je bio igrač, a sad je pomoćni trener. No u puno bližoj povijesti, prije dvadesetak dana, Celtic je pobijedila poljska Legia, čiji je kapetan bivši dinamovac Ivica Vrdoljak.

- Dinamo se nema čega bojati. Celticu su dva daleko najbolja igrača stoperi. Dobra su im i dva zadnja vezna i to je sve. Mi smo stisnuli tu dvojicu i riješili sav posao. Pustili smo ih na bokove, ali doslovno pustili, a oni to nisu znali iskoristiti. Prema mojemu mišljenju, Dinamo neće imati problema. Nije Celtic opasan kao što je nekad bio - objasnio je Vrdoljak.

Legia ih je u prvoj utakmici pobijedila 4-1, a u uzvratu u Škotskoj 2-0.

- Ma bili smo uvjereni da ćemo ih dobiti, bolji smo od njih. I Dinamo se mora tako postaviti, bolja su momčad - rekao je Vrdoljak.

Dobre vijesti za “modre” stižu i iz Salzburga. Gazda austrijskoga kluba najavio je da će, ne prođe li Salzburg u Ligu prvaka, “sve” igrače poslati u Leipzig, najnoviji Red Bullov projekt u drugoj njemačkoj ligi. A nisu prošli, eliminirao ih je Malmö.

Treći protivnik je rumunjska Astra, momčad koja je prošlogodišnje prvenstvo završila na drugome mjestu, četiri boda ispred trećeplasiranog Petrolula. Kao i Petrolul, Astra je utakmice igrala u Ploestiju, no od 2012. gazda Ioan Niculae, preselio ih je u Giurgiu. Niculae je na Forbesovoj listi milijardera na 1372. mjestu, “težak” je 1,2 milijarde dolara.

Dinamovci su ždrijeb pratili na Kornatima, kamo su ih Zoran i Zdravko Mamić odveli na “team building” uoči nedjeljnog derbija protiv Hajduka. Škampi na žaru, riožoto od dagnji, pa navečer janjetina bit će na meniju “modrih” uoči odlaska u Dugopolje, gdje će noćiti.

  • Dinamo je izbacio Celtic 1998. u pretkolu Lige prvaka, a 2009. ispao je od Red Bull Salzburga. S Astrom nije nikad igrao.
Idi na 24sata

Komentari 41

  • micek 23 30.08.2014.

    Dinamova postava je kvalitetnija

  • Pivica velika 30.08.2014.

    Sve ćemo ih pregaziti kao plitak potok! Počinjemo sutra sa Hajdukom ! Zapamtite što Pivica kaže !!!

  • Hrvatica<3 30.08.2014.

    Kako vrdoljak nije reprezentaciji ,a jedan sharbini je?

Komentiraj...
Vidi sve komentare