To je to što me zanima!

Skandalozno! Hrvatski trener Kinezu: 'Jaka serva, Koronka'

Među komentarima prijenosa susreta stolnoteniskog meča osvanule su neprimjerene riječi trenera STK Libertas Marinkolor Marka Habijanca: „ajmo Šurba, sredi još jedan virus...” ili „strašna serva, Koronka...”
Vidi originalni članak

Kinez s hrvatskom putovnicom Tan Ruiwu doživio je neugodnost od navijača dubrovačkog Libertas Marinkolora, ali što je najgore, i od onih koji bi to pod svaku cijenu trebali spriječiti, pa makar bili treneri protivničke momčadi, a ne sudjelovati u vrijeđanju, kao što je to učinio trener Libertasa Marko Habijanec. 

Kineza su na Facebooku proglasili „koronašem“. Neprimjereni komentari našli su se u tijeku odigravanja utakmice gdje se mogao susret pratiti uživo.

Naime, kada su Dubrovčani uvidjeli da će subotnji susret 3. kola stolnoteniske HEP Superlige u maloj dvorani Gospino Polje opet izgubiti od Varaždinaca, među komentarima prijenosa susreta na službenoj stranici Kluba osvanule su neprimjerene riječi trenera STK Libertas Marinkolor Marka Habijanca: „ajmo Šurba, sredi još jedan virus...” ili „strašna serva, Coronka...”, ili „ovaj nije domovine sin kojim se predstavlja” (op.a. misleći pritom na Tana). Odvratnih komentara ima i na Facebooku poput ovog:

„Sad će tata odradit peti meč protiv Corona Virusa. Ajmo Šurba”.

'Ne vrijeđaju samo mene, već i moju domovinu'

Varaždinski STK Starr već je naviknut na uvrede od strane vodstva i navijača dubrovačkog Libertas Marinkolora, no nakon svega oglasio se i Tan Ruiwu.

- Komentirali su kako sam zaražen korona virusom, to su bili komentari na Facebooku, o čemu me je obavijestio moj kineski prijatelj Zhu Guizhi koji je komentare vidio. Osjećam se duboko povrijeđenim. Ovdje se ne radi samo o vrijeđanju i objedama usmjerenim prema meni osobno već i prema mojoj domovini. Moja zemlja pati, a moji sunarodnjaci umiru. Previše smo se napatili boreći se protiv korona virusa. Zato ne mogu prihvatiti da iz ove ljudske tragedije, koja je pogodila Kinu i kineski narod, itko reagira na ovako neprimjeren način – ističe Tan Ruiwu.

Obavijestit će i veleposlanstvo

Traži ispriku i od dubrovačkog kluba te Hrvatskog stolnoteniskog saveza i kako će preko odvjetnika tražiti pravdu. Ronald Ređep, predsjednik Starra, osim javne isprike igračima, a posebno Tanu Ruiwu i klubu STK Starr od strane navijača, trenera i STK Libertas Marinkolor iz Dubrovnika objavljene na njihovoj Facebook stranici i u javnim medijima, očekuje reakciju od predsjednika STK Libertas Marinkolor ujedno i dopredsjednika HSTS-a Marinka Matulovića.

- Osim toga, o svemu ovome bit će obaviješteni ETTU. ITTF, IOC, HOO, hrvatska Vlada kao i veleposlanstvo NR Kine u Zagrebu – dodaje Ređep.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • IO 18.02.2020.

    Al ste svi postali osjetljivi i uvredljivi. A kad vas sve institucije vlasti hebu u zdrav mozak od jutra do mraka 365 dana u godini onda sutite i kenjate ko misevi. Stvaramo generacije poslusnika i zombija koji se nece usuditi nista reci da ih ne bi prozivali isti oni koji ih gaze gdje god stignu. Pichke od naroda!!!

  • prokurator 18.02.2020.

    dobro da mu nije pokazao ličko rukovanje.

  • ĐorđePatković 18.02.2020.

    pa nije čovjek kriv , to je i bio cilj svakodnevnog ispiranja mozga

Komentiraj...
Vidi sve komentare