To je to što me zanima!

Vrištale su čak 200 decibela! Nadglasale i zvukove aviona

Nije to bio sasvim običan meč na Asheu. Zračna luka La Guardia je “preko puta”, no zvukovi aviona i nisu baš dolazili do izražaja te večeri pokraj Azarenke i Šarapove
Vidi originalni članak

Ponosna sam na sebe. Osjećam leptiriće u trbuhu od sreće što sam izborila finale US Opena, rekla je Viktorija Azarenka nakon što je u tri seta pobijedila Mariju Šarapovu u polufinalu njujorškoga Grand Slam turnira.

Ali nije to bio sasvim običan meč na Asheu. Zračna luka La Guardia je “preko puta”, no zvukovi aviona i nisu baš dolazili do izražaja te večeri. Svjetske prvakinje u vrištanju kombinirano su proizvodile buku od oko 200 decibela (Mariji Šarapovoj izmjereno je 105, a Azarenka je malo slabija s 95 decibela), pa su nerijetko uvjeti bili na granici podnošljivosti.

- Tako igram odmalena i teško je sad išta mijenjati - komentirala je Bjeloruskinja.

Dosta tenisačica znalo je prosvjedovati protiv takvih uvjeta, međutim, ovog puta se na buku odgovaralo - bukom.

- Ne vjerujem da bi to gledateljima moglo smetati. Naviknuli su se. I to je dio stila igre. Više to nije nikakva novost na Touru - komentirala je Marija Šarapova.

Ruskinja je bila pomalo neutješna nakon eliminacije na US Openu.

- Vjerovala sam u finale. Šteta, ali sezona je svejedno bila sjajna - zaključila je.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • martinkeyy 09.09.2012.

    kod velikih napora, tj. sportova di se koriste trzaji odnosno koncentracija velike snage u jednom kratkom trenutku, to se radi uz izdisaj velike količine ,,zraka,, u plućima. Ako su vam na tijelu u tom trenutku ,,svi,, mišići zgrčeni tj. obavljaju taj napor, također vam je i grlo zgrčeno, glasnice, te je taj izdisaj lakše pustiti uz ,,GLAS,, a u većini slučajeva to zna biti KRIK... kad si opušten te pustiš veliku količinu glasa skoro je neprimjetno, već kod kašlja, kad nešto zasmeta ne u grlu, nego u plućima, se čuje popriličan ton... probajte sami... i da, imate dosta stranih članaka o tim ,,izdisajim i vriskovima,,

  • Antisa_1 09.09.2012.

    kako tek vriste na miloklizu!!

  • annabieber 09.09.2012.

    ne kontam zašto se uopće deru.. xD

Komentiraj...
Vidi sve komentare