To je to što me zanima!

Vrsaljko: Obući Hajdukov dres mi je bio san. Tata mi je onda rekao 'Sine, od toga ništa...'

Vrsaljko je u karijeri igrao redom za Zadar, Dinamo, Lokomotivu, Genou, Sassuolo, Atletico Madrid, Inter i Olympiakos. U ožujku 2023. godine, prije točno godinu dana, objavio je kraj karijere iako mu je bila 31 godina
Vidi originalni članak

Da nije bilo ozljeda, hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji mogao je dati puno više. Ipak, i u tih 11 godina koliko je nosio kockasti dres, dao je puno. Zaista mnogo. Na kraju krajeva, Šime Vrsaljko (32) je s Hrvatskom bio svjetski doprvak i navijačima će zauvijek u sjećanju ostati kultna fotografija na kojoj na travnjaku leži na hrvatskoj zastavi.

U Dinamu se izgradio

Isto tako, mogao je puno više dati i u HNL-u, ali ne u dresu Dinama. Sjetit ćemo se, Vrsaljko je za zagrebački klub igrao od 2009. do 2013. godine i ostao u lijepom sjećanju svim navijačima 'plavih'. Ali sve je moglo biti drugačije da je bilo po Vrsaljkovom.

- Prilikom boravka u Zadru sa svojih 13 godina na dva turnira sam kao gost nastupao s Hajdukom. Išao sam kao desno krilo. Na turniru, mislim Darko Mateša na igralištu Dragovoljca, bio sam najbolji igrač. Nakon toga smo išli u Osijek. Tamo smo isto osvojili prvo mjesto. Tada sam sebe vidio kao novog igrača Hajduka - rekao je bivši bek u emisiji (Ne)uspjeh prvaka s Mirzom Džombom na Areni Sport.

Srce je vuklo za Hajduk

Vrsaljko je Zadranin i kao takav je htio igrati za Hajduk, ali sudbina je htjela drugačije.

- Tada je za mene bio san obući taj dres, slušati hajdučke navijačke pjesme u busu kada se ide na utakmice. Međutim, tada dolazi do jednog zaokreta. Da vam sada pričam o imenima i ne sjećam se, ali prva informacija koja je išla prema meni od strane mog oca bila je: ‘Sine, nema ništa od Hajduka.' Bio sam na dva turnira s Hajdukom. Tata i ja smo spremili stvari, ujutro dolazimo, idem na stadion i postajem igrač Hajduka. Međutim, tu večer je Hajduk igrao neku europsku utakmicu. Sjećam se da mi je tada otac rekao da nema ništa od Hajduka. U tom trenutku otac mi je davao informacije koliko je smatrao da sam ja u tom trenutku kadar prihvatiti - prisjetio se.

Prerano se umirovio

Vrsaljko je u karijeri igrao redom za Zadar, Dinamo, Lokomotivu, Genou, Sassuolo, Atletico Madrid, Inter i Olympiakos. U ožujku 2023. godine, dakle prije točno godinu dana, objavio je kraj profesionalne karijere iako mu je bila tek 31 godina.

Ozljede su bile jače, ali nipošto neće nadvladati sva postignuća za vrijeme igračke karijere.

Idi na 24sata

Komentari 97

  • DZxxxx 23.03.2024.

    Šime da si obukao bili dres , na bi sanjao nego bio u kroničnim noćnim morama sa crnim podočnjacima.Mirno spavaj

  • Palmanova 23.03.2024.

    Dobro ti je cale reka.da si bija u ajduku ne bi primisao Interu, Atleticu a kamoli nasoj repci

  • vitar.s.dinare 23.03.2024.

    Odličan golman, posebno je na Poljudu uvik odlično branija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare