To je to što me zanima!

Vujović: Znam reći igraču 'Što ga gledaš, ma slomi mu nogu!'

Zapitam se kako pčela, onako mala, sa svilenim krilcima, uspije poletjeti. Pa zato što želi poletjeti! Tako i mi želimo dobiti. Inače sigurno ne možeš nikoga pobijediti, rekao je popularni Vujo
Vidi originalni članak

Mi smo najgledanija momčad Lige prvaka. Gleda nas 17 tisuća ljudi, to je fenomenalno. Gdje god se pojavim, što god napravim, nekako je vezano za uspjeh, rekao je trener PPD Zagreba Veselin Vujović gostujući u emisiji "Nedjeljom u dva" na HRT-u.

Slovenski izbornik s "plinarima" radi velike stvari. Uskoro ga očekuju veliki okršaju protiv Paris Saint-Germaina u četvrtfinalu Lige prvaka nakon senzacionalne pobjede nad Rhein-Neckar Löwenom na Uskrs u Njemačkoj.

- Smeta li me što nemamo bolju momčad pa da budemo prvaci Europe? Ja sam doveden ovamo zato što je to takva momčad, da probamo napraviti nešto - istaknuo je Vujović kojega smeta što Zagrebova dvorana Kutija šibica ipak nije nešto veća.

Rekao je kako ga često ljudi pitaju kako Zagreb uspijeva svladati momčadi koje su jače od njegove.

- Zapitam se kako pčela, onako mala, sa svilenim krilcima, uspije poletjeti. Pa zato što želi poletjeti! Tako i mi želimo dobiti. Inače sigurno ne možeš nikoga pobijediti. Mi to hoćemo svaki dan u svakoj utakmici, zato i uspijevamo - kazao je.

Vujo je poznat kao temperamentan trener koji nema dlake na jeziku. Prisjetio se kako motivira svoje igrače kada im ne ide.

- Kad pričate iz srca, sigurno ćete uvijek dotaknuti dušu onog koji sluša. Tako ja svojim rukometašima uvijek pričam iz srca i siguran sam da veći dio toga što im želim reći i dopre do njih. Ponekad se znam i brutalno izraziti: "Što ga gledaš? Slomi mu nogu, ugrizi ga!" Naravno da ja ne mislim to tako, nego želim da odigra jače, bolje i snažnije. Svaka je momčad ogledalo njena trenera - rekao je Veselin Vujović koji je prošli tjedan proslavio novi veliki uspjeh: odveo je slovensku reprezentaciju na Olimpijske igre svladavši europskog doprvaka Španjolsku.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • donandres 18.04.2016.

    razni "stručnjaci" su prije njega sjedili na klupi zagreba i imali daleko jaču ekipu nego on ima sada pa su bilježili slabije rezultate od njega. goluža recimo sa ovim kadrom igrača ne bi vidio Final4 seha lige, ne bi prošao grupu u ligi prvaka, a vujović radi čuda sa ovom ekipom, i može ga netko voljeti ili ne ali da je stručnjak to mu nitko ne može osporiti

  • galaxy12345 18.04.2016.

    veliki gospodin

  • croaticum 17.04.2016.

    Ne mogu vjerovati, ma i necu nikada odobriti ili pohvaliti ovakvo sto, ovu glasnu izjavu i priznanje da je to svojim igracima nalagao, citiram "Znam reći igraču 'Što ga gledaš, ma slomi mu nogu!" Da odem samo korak dalje pa da pitam ....bi li mu nalozio da ga ubije, siluje ili sta jos imaju takve siledzije na repertoir-u?

Komentiraj...
Vidi sve komentare