To je to što me zanima!

Vukčević: Igram za Njemačku sve dok neću morati odlučiti

Potencijalni hrvatski nogometni reprezentativac Boris Vukčević (20) polako se pretvara u neizostavnog člana prve Hoffenheimove momčadi...
Vidi originalni članak

Najavljen je Vukčević za nastup u udarnoj momčadi i za ogled 14. kola protiv Bayera, što je nova uloga za mladića koji je u prošloj sezoni s 22 ulaska s klupe postavio rekord njemačke Bundeslige.

- Boris je napravio iskorak prema naprijed. Vidno je sazrio. Počne li i zabijati golove, postat će jako interesantan igrač - kaže trener momčadi Ralf Rangnick (52).

U prošlome je kolu, u svom 40. ligaškom nastupu, Vukčević postigao drugi bundesligaški pogodak. Zabio je glavom prvi gol na utakmici u 4-0 gostujućoj pobjedi Hoffenheima kod Eintrachta.

- Niti sam to ne shvaćam - kaže Vukčević koji ne zna je li napadač ili igrač sredine terena, piše Kicker, podsjećajući da ga je trener koristio na bočnim stranama veznoga reda na kojima se iskazao sprintom i driblerskim kvalitetama.

Isti izvor naglašava njegovu elegantnost pitajući se ima li to veze s gimnastikom i plesom kojim se Vukčević ranije bavio.

"Hrvat koji je igrao nekoliko utakmica za mlađe njemačke selekcije stigao je u Hoffenheim prije dvije godine iz Stuttgarta. Prije no što je potpisao produljenje suradnje do 2014. godine, sačekao je da vidi hoće li Rangnick ostati na mjestu trenera. U proljeće je odbio unosnu ponudu Milana", tvrdi se u nastavku teksta.

- Moram se ovdje razviti, za takav je korak bilo prerano - potvrdio je U21 njemački reprezentativac za kojeg se zanima i Hrvatski nogometni savez.

Vukčević je rođen u Hrvatskoj odakle se u Njemačku preselio nakon samo jedne godine. "Unatoč interesu iz Hrvatske, ostao je u dresu s znakom orla. Hoće li tako biti i nadalje nije znao reći."

- Sve dok neću morati donijeti konačnu odluku - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • buffon_boy 26.11.2010.

    To se lijepo kaže: Neka mi izvine "švabe" ali ja sam se rodio u Hrvatskoj i logičnoj je da igram za svoju domovinu.

  • hemerfol 26.11.2010.

    bubate gluposto ljudi...mislite da dudu voli hr kao brazil?pih... normalno da covjek ceka,repka se voli,da,ali on jos nije niti pozvan,da ga pozovu mozda bi i dosao,ali da sad vec kaze da ce odbiti njemce,nista od karijere.....decko je pametan,bas kao i raketa,prvo ce se osigurati egzistenciju a onda reci gdje ce...i da je raketa htio vise para sigurno nebi otisao za nas igrati,zato ne baljezgarite....

  • user_29435 26.11.2010.

    dobro logično je da malo razmišlja ,jer ipak tamo živi cijeli život i nemre sad nijemcima samo tako reći pu***e njo*u idem ja u vatrene,ipak su ga oni oblikovali kao igrača i da sam ja na njegovom mjestu postupio bih isto ja vjerujem i možda bi malo odugovlačio ali od početka bi se znala moja odluka,ali bi to odugovlačenje bilo više izraz poštovanja prema nijemcima

Komentiraj...
Vidi sve komentare