To je to što me zanima!

Vušković pao na doping testu

Takva vrsta dopinga zabranjena je još od 1988., a pronađena je, između ostalih, i u krvi Lancea Armstronga nakon čega su Amerikancu oduzete sve pobjede na Tour de Franceu
Vidi originalni članak

Mladi hrvatski stoper Mario Vušković (20) nije bio u sastavu HSV-a koji je pobijedio Sandhausen (4-2) u 17. kolu njemačke druge lige, a sad se saznalo i zašto. Bivši nogometaš Hajduka nije prošao na doping testu.

Kako je napisao klub u priopćenju, Mario je prošli tjedan bio pozitivan na eritropoetin, hormon koji regulira stvaranje eritrocita, odsnosno crvenih krvnih stanica kako bi na sebe mogle vezati više kisika i time pospješuju mogućnosti onog koji ih koristi. 

Takva vrsta dopinga zabranjena je još od 1988., a pronađena je, između ostalih, i u krvi Lancea Armstronga nakon čega su Amerikancu oduzete sve pobjede na Tour de Franceu.

Vušković ima pravo zatražiti drugi uzorak i mora poslati svoje priopćenje nakon čega će Njemački nogometni savez poduzeti daljnje mjere. Privremeno je suspendiran, a odluka o idućim postupcima bit će donesena početkom idućeg tjedna.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Ivan VK 13.11.2022.

    Kad može i Ademi zašto nebi i on

  • 12.11.2022.

    Ode on la pa pa

  • Anonimuss 12.11.2022.

    A svi smo mu govorili da se ne druži s Ademijem.. 🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare