To je to što me zanima!

Wach je pozitivan na doping: Sad je jasno zašto nije pao...

Istraživali smo uzorke obojice boksača na Institutu za biokemiju u Kölnu. Dobili smo informaciju da je Wachov nalaz pozitivan, izjavio je predsjednik Federacije
Vidi originalni članak

Poljski boksač Mariusz Wach, koji je 10. studenog izgubio borbu u Hamburgu od Ukrajinca Vladimira Klička za naslov svjetskog teškaškog prvaka, imao je pozitivan A nalaz na doping testu, objavio je Bild…

Kličko je očekivano slavio sudačkom odlukom (120-107, 120-107 i 119-109) i obranio naslova prema WBA, IBF, WBO i IBO, ali nije uspio oboriti 202 centimetra visokog Wacha koji je izdržao 12 rundi, odnosno 36 minuta u ringu.

Ukupno je Kličkovih 425 udaraca odsjelo na licu Wacha, od čega 310 ljevicom, a 115 desnicom. S obzirom na Kličkovu masu, visinu i brzinu, preračunato je su mu udarci ljevicom "težili" 50 kilograma, a desnicom 100 kilograma. Po toj računici preko Wachovog lica prešlo je 27 tona.

Mnogi su se eksperti pitali kako je Wach uspio izdržati na nogama torturu kojoj je bio izložen od Klička. ''Očito je izdržao samo zbog dopinga'', piše Bild, te navodi kako su u uzorku poljskog boksača pronađeni anabolički steroidi.

- Istraživali smo uzorke obojice boksača na Institutu za biokemiju u Kölnu. Dobili smo informaciju da je Wachov nalaz pozitivan – izjavio je Thomas Pütz, predsjednik Federacije njemačkih profesionalnih boksača.

- Nemoguće da je izdržao sve te udarce, za mene je to zagonetka. Učinio sam sve što sam mogao, ali Wach nije pao s nogu – komentirao je nakon borbe Kličko.

Sada je možda i jasno zašto nije pao. Ipak, treba pričekati još i B nalaz, kojeg će Wach sigurno tražiti…

Idi na 24sata

Komentari 10

  • P3TR1C 08.12.2012.

    Kličko je pokazao još jedanput da mu u boksu trenutno nitko ništa nemože...

  • 1976-vian 04.12.2012.

    Wachu svaka cast na borbi pa makar bio pod dopingom! zar doping mora biti razlog da se pogleda mec dostojan za titulu svetskog prvaka. godinama nismo vidjeli pravi mec od ovog izmedju Klicka i Wacha

  • WOMANIZER 03.12.2012.

    pa jel ima uopće danas netko tko ne uzima doping, svako malo neka afera!

Komentiraj...
Vidi sve komentare