To je to što me zanima!

WBC prelomio: Babić se za titulu bori protiv poljskog nokautera!

Zbog nespretnog razvoja situacije s Kolumbijcem, organizacije je malo ubrzala događanja oko titule. Tako bi 2023. Hrvatska mogla dobiti svjetskog prvaka u boksu
Vidi originalni članak

Titula prvaka bridger kategorije (op. a. do 102 kg) upražnjena je nakon što je diviziju napustio donedavni prvak Oscar Rivas (35, 28-1), a kako naš Alen 'Savage' Babić (32, 11-0) drži Silver pojas te kategorije, WBC je naredio borbu između njega i Poljaka Lukasza Rozanskog (36, 14-0) za titulu prvaka!

AH, TAJ BOKS... Babić se spušta na Rivasovoj listi prioriteta!? Kolumbijac je ugovorio meč drugoj kategoriji

Spomenuti Kubanac Rivas imao je problema s ozljedama i stvarima izvan ringa, a umjesto da brani pojas - dogovorio je meč u teškoj kategoriji pa je tako 'zaustavio' cijelu diviziju, a nakon svega mu se još dogodila ozljeda oka. Veliki je sad upitnik nad njegovom karijerom, postoji mogućnost i da će se umiroviti, ali na to sve još treba pričekati.

Ono što je važno za hrvatski boks jest pomak stvari i odlična situacija za našeg 'Savagea' koji sad ima priliku uzeti i onu 'pravu' titulu.  Podsjetimo, Alen se posljednji put borio u svibnju prošle godine kad je pobijedio Adama Balskog (32, 16-2) i tako došao do mjesta obaveznog izazivača za WBC titulu. 

Rozanski ima 14 pobjeda u karijeri, od toga je 13 mečeva završio nokautom. U zadnje tri godine i nije bio previše aktivan te ima samo tri nastupa. Prošle godine nije se borio, prije dvije je godine jednom bio u ringu, a dva puta 2020. godine.  Još nije poznato gdje i kad će se meč održati, ali 2023. Hrvatska bi mogla dobiti svjetskog prvaka u boksu.

POGLEDAJTE VELIKI INTERVJU IVICE KOSTELIĆA

 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • vjetrojebać 09.01.2023.

    Iznenadit će ga Babić taktikom ventilator 🤣🤣

  • JurekJuric 06.01.2023.

    Ma koji nokauter pa taj poljak nije u pet godina imao dva meča...

  • japanokinezjapano 06.01.2023.

    Taj Lukasz bogami zamahuje dobro a i Babić tako da meč neće ići u treću rundu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare