To je to što me zanima!

Weah, povedi nas: Bivša Zlatna lopta novi predsjednik Liberije!

George Weah kampanju je temeljio na liberalnim načelima, a glavni ciljevi su mu povećanje nacionalnog budžeta, smanjenje duga i rad na vjerskoj toleranciji
Vidi originalni članak

Bio je najbolji nogometaš svijeta, osvajao naslove u Italiji i Francuskoj, proglašen je afričkim nogometašem stoljeća, postao prvi afrički igrač sa Zlatnom loptom... Svemu tome George Weah (51) dodao je još jedan veliki uspjeh - postao je predsjednik Liberije!

Ovaj put to je doista istina, piše Mirror, nakon prvotnih lažnih vijesti kako je pobijedio u listopadu. Tada je to bilo samo vodstvo u prvom krugu izbora nakon nepotpunog prebrojavanja svih glasova. Nasjeo je i Arsene Wenger, njegov bivši trener u Monacu, koji mu je javno čestitao...

Weah, koji je tijekom svoje karijere nastupao za Chelsea, Manchester City, Monaco, PSG i Milan, nakon što je prestao igrati nogomet posvetio se karijeri u politici. I to kako. Noćas je pobijedio na predsjedničkim izborima i tako naslijedio Ellen Johnson Sirleaf od koje je i izgubio na predsjedničkim izborima 2005. godine.

Osim po sjajnim nogometnim postignućima, Weah je poznat i po svom humanitarnom radu.

- Skupili smo se kako bi osigurali budućnost ovoj zemlji i njenim ljudima. Zadnjih godina stvari su krenule nizbrdo i puno ljudi živi u teškom siromaštvu bez vode i struje. I ja sam kao većina vas osjetio što to znači biti siromašan, ponekad nisam imao ni dovoljno hrane - rekao je Weah kada je narodu obznanio da će se ponovno kandidirati na predsjedničkim izborima.

Kampanju je temeljio na liberalnim načelima, a glavni ciljevi su mu povećanje nacionalnog budžeta, smanjenje duga i rad na vjerskoj toleranciji.

George Weah nije jedini sportaš koji je nakon karijere ušao u politiku, pa su tako u redovima Hrvatskog sabora sjedili Franjo Arapović, Perica Bukić, Lino Červar, Mirko FilipovićSandra Perković... Svijetu je poznat i slučaj Hakana Şüküra koji je nakon političke karijere pobjegao u SAD zbog straha od turskog predsjednika Erdogana.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 29.12.2017.

    Možda i Šuker krene njegovim stopama..haha

  • Tkokontrolirabanke 27.12.2017.

    Ovako ce i Pred jednog dana

  • Popolo 27.12.2017.

    Bome ako išta uspije napravit od tog anusa od države, svaka mu čast. Najgora država na planeti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare