To je to što me zanima!

Weah: Tata samo sjedi i uživa, mama me naučila nogometu

Učila me osnovama, bila moj prvi trener i gurala me naprijed, dok mi je otac dao samo male savjete i pokazao mi smjer. On je hladan tip, samo sjedi, odmara i uživa, kaže sin legendarnog Georgea Weaha
Vidi originalni članak

Bayern je u International Champions Cupu porazio Paris Saint-Germain 3-1, a to je ujedno i među prvim iskustvima novih stratega na klupi obaju klubova. Na klupi Parižana novi je trener Thomas Tuchel, dok Bavarce predvodi naš Niko Kovač, no netko treći je ukrao show dvojici stručnjaka.

PSG je poveo 1-0 golom Timothyja Weaha, 18-godišnjeg sina slavnog Georgea Weaha koji je svoje najbolje dane uz Milan i Monaco proveo upravo u dresu - Parisa.

Mladi Timothy od 14. je godine u pariškoj akademiji, a dotad je prve korake provodio na Floridi, u New Yorku pa i u Londonu, gdje je u mlađim selekcijama godinu dana proveo u dresu Chelseaja. Weah je prošle godine napokon potpisao trogodišnji ugovor s Parisom, a kako 18-godišnjak tvrdi, najveća podrška uvijek mu je bila majka, a ne legendarni napadač George.

- Ona je imala najveći utjecaj na mene. Učila me osnovama, bila moj prvi trener i gurala me naprijed kad sam počeo igrati, dok mi je otac dao samo neke male savjete i pokazao mi smjer. On je hladan tip, samo sjedi, odmara i uživa, međutim njegovi savjeti isto su korisni, poput onog da je lakše zabiti gol ako ciljaš preko njega - objasnio je Timothy.

Na poziciji napadača u Parizu Timothy ima žestoku konkurenciju, a jedan od njih je i Edinson Cavani, kojeg Timothy smatra jednim od svojih najvećih uzora, a svaku njegovu riječ shvaća ozbiljno.

- Tim, sve radiš kako treba, ali svejedno moraš biti bolji - poručio je Urugvajac Weahu, a Timothy se toga pokušava i držati.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • copyright 02.08.2018.

    inače, slavni nogometaš George Weah sada je predsjednik republike Liberije!

Komentiraj...
Vidi sve komentare