To je to što me zanima!

Webberu VN Španjolske, 'Schumi' završio četvrti

Red Bullov uspjeh na europskoj premijeri nije bio potpun. Webber je suvereno došao do pobjede, a Vettel je zbog kvara završio pao na treće mjesto
Vidi originalni članak

Premijera 'oktanskog cirkusa' na europskom tlu nije pružila uzbuđenja kao u zadnja dva navrata na Dalekom istoku. Nakon još jedne dominacije Red Bulla u kvalifikacijama australski pilot Mark Webber zadržao je svoju prvu poziciju od početka do kraja i upisao prvu pobjedu u sezoni. Preostale dvije pozicije postolja zauzeli su Fernando Alonso te Sebastian Vettel. Španjolac je najbolje iskoristio situaciju na stazi te se plasirao ispred Vettela i Hamiltona. Vettel je uspio izvući maksimum s obzirom da se 12 krugova prije kraja izvrtio na stazi. Problemi su opet bili u kočnicama, no uspio je uhvatiti postolje nakon što je Lewisu Hamiltonu pukla prednja lijeva guma koji je ostao bez boda.
Najugodnije iznenađenje pružio je Michael Schumacher koji je četvrtim mjestom upisao najbolji rezultat nakon povratka na stazu. Akutalni svjetski prvak Jenson Button završio je peti.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • MisterMe 09.05.2010.

    Ko se ono jucer nije htio kladit samnom kad sam ja rekao da ce shumi bit u top 5??

  • House 09.05.2010.

    Da je Hamilton najjači vozač današnjice ne bi mu pukla guma, nego bi nju znao sačuvati. Najbolji vozač današnjice je Alonso. Na gumama starim 30-tak krugova vozi je najbrže krugove i uspio ih sačuvat... Toliko o Hamiltonu. Nije formula samo sila, treba i razmišljat malo dok se vozi. Zato Hamiltona i Button vodi.

  • dijana italy 09.05.2010.

    Svaka cast Webberu zasluzena pobijeda.A sta nam je sa proslogodisnjim prvakom nikako nije mogao prestici Shumija a bio je znatno brzi od njega.Sumi je ponovo pokazao tko je i sta je bravoooooo

Komentiraj...
Vidi sve komentare