To je to što me zanima!

Wenger i Jose u svađi tko više troši, a ova lista će otkriti sve

Stari 'prijatelji' Jose Mourinho i Arsene Wenger ponovno su se sukobili. I prije same sezone Premiershipa dva su trenera počeli preko medija prozivati jedan drugoga
Vidi originalni članak

Arsene Wenger nije čekao početak sezone da prozbori koju o suparnicima u Premiershipu i tako 'slučajno' okrzne starog prijatelja Josea Mourinha. Rekao je trener 'topnika' da je Arsenlu bilo nemoguće približiti se lovu na naslov prvaka dok su Chelsea i društvo toliko trošili na pojačanja. Nije dugo trebalo čekati na odgovor prozvanog Portugalca.

- To je rekao? Savjetovao bih mu da uzme kalkulator. To je najlakša metoda, ali ne ostavlja prostora za nagađanje. Iznenadit ćete se kada pogledate tko je koliko trošio u posljednje tri ili četiri godine - rekao je Jose Mourinho te nastavio:

- Ako imate Özila, Alexisa Sancheza, Chambersa, Debuchyja onda morate biti svjesni da imate fantastičnu momčad, odlične igrače, sjajnog golmana... A kada je tako, onda morate biti u stanju osvojiti Premiership.

I doista, Jose u jednome ima pravo. Arsenal s igračima poput spomenutih, i brojnih drugih, mora biti konkurentan za naslov prvaka. Druga je stvar njihova gubitničkog mentaliteta koji ih prati već godinama i kojega se Wenger nikako ne može otarasiti. 

No s druge strane pogledamo li listu 10 trenera koji su u posljednjem desetljeću najviše trošili dolazimo do podatka da je tu nedodirljiv upravo Jose Mourinho. U obzir je uzeto razdoblje od 2004. do kraja ljetnog prijelaznog roka 2014. godine. Jose je u tri kluba (Real, Inter, Chelsea) doveo igrače u vrijednosti nestvarnih 903 milijuna eura. Iza njega je Ancelotti (Milan, Chelsea, PSG, Real) s 881 milijun. Arsene Wenger na toj je listi šesti samo s jednim klubom i potrošenih 428 milijuna eura. No, isto tako, Arsenal niti jednom od sezone 2004/05. nije bio bolje plasiran od trećeg mjesta u prvenstvu.

I da, kada Mourinho govori o razdoblju o onih 'tri, četiri posljednje godine' dolazimo do podatka da je Chelsea potrošio gotovo 200 milijuna eura više od Arsenala na dovođenje igrača.

Idi na 24sata

Komentari 119

  • lukica25 28.07.2015.

    ako puno potrošiš trebaš i nešto osvojit, a ak ne osvojiš onda to nije dobro

  • topnikzgb 28.07.2015.

    Ovo bi trebala bit naša sezona. Samo pamet u glavu i sve se može.

  • CFC1 28.07.2015.

    Ako se uzme u obzir da je Jose promjenio 5 klubova i od toga se vraćao u jedan od njih, a da ne govorimo šta je on sve osvojio šta wenger, onda ta suma sto se navodi nije toliko ni ogromna. Wenger je skoro pa pola potrosio ko mourinho ali zato nije priblizno osvojio što je Mou osvojio u mandatima u portu,chelseaju,interu i realu. Kako s koje strane gledate. Chelsea ne trosi kao prije, prodaju masno i kupe. Mou je trosio novce, ali zato je punio vitrine di god je došao ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare