To je to što me zanima!

Wenger kao Čačić: Plasman u Ligu prvaka je poput trofeja

"Za mene, postoji pet trofeja. Prvi je osvajanje Premierlige, drugi je osvajanje Lige prvaka, treći je plasman u Ligu prvaka, četvrti je FA Cup, a peti je Liga kup"
Vidi originalni članak

Uzavrela je atmosfera bila na godišnjem sastanku dioničara Arsenala. Na udaru su se našli vodeći ljudi kluba, većinski dioničar Stan Kroenke, izvršni predsjednik Ivan Gazidis i menadžer Arsene Wenger.

Najveće nezadovoljstvo za frustrirane navijače, naravno, proizlazi od činjenice da "topnici" nisu osvojili niti jedan trofej od 2005. godine, kao i da se posljednjih godina redovito prodaju najveće zvijezde kluba (Nasri, Fabregas, Van Persie...).

- Za mene, postoji pet trofeja. Prvi je osvajanje Premierlige, drugi je osvajanje Lige prvaka, treći je plasman u Ligu prvaka, četvrti je FA Cup, a peti je Liga kup. Kažem to jer ako želite privući najbolje igrače, oni vas ne pitaju "da li ste osvojili Liga kup?" Oni vas pitaju "da li igrate u Ligi prvaka?" - rekao je Wenger.

Francuski se menadžer ispričao za dva posljednja poraza "topnika", u Premierligi protiv Norwicha i Ligi prvaka protiv Schalkea, što je dočekano s odobravanjem.

- Ako su svi apsolutno shrvani kada završimo treći u ligi, obećavam vam da neću biti ovdje ako završimo 15. jednoga dana. Sinoć nismo pružili dobru izvedbu (poraz od Schalkea na Emiratesu 0-2, op.a.), ali nemojmo zaboraviti da je nam je to bio prvi domaći poraz u Ligi prvaka u 43 utakmice, čime se ne mogu pohvaliti mnoge momčadi.

- Ova je momčad započela na vrlo dinamičan i obećavajući način. Udarili smo u zid u posljednje dvije utakmice, što je pomalo neobjašnjivo, ali stav i zalaganje momčadi je fantastično na svakodnevnoj bazi. Vjerujem da ova momčad može "isporučiti" i optimističan sam da ćemo imati dobru sezonu i da će igrači pokazati da sam u pravu.

Velike su kritike bile na račun financijske politike kluba, ali Wenger je sve pokušao svesti u nogometne okvire.

- Moj posao je isporučiti sa resursima koje imamo i nikad se oko toga nisam žalio. Želim da klub plaća igrače iz svojih resursa i u tome nema sramote. Želimo osvojiti Premierligu, to je razlog zašto smo ovdje i da bismo to postigli uložit ćemo svaki atom energije.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • akcijski akademik 26.10.2012.

    deda, uz duzno postovanje, ali vrijeme je za mirovinu

  • pepelefuj 26.10.2012.

    e pa da Wenger kao Čačić mislim halo smetnje nekakve izgubljeni u prijevodu pa Antiša je bolji

  • pepelefuj 26.10.2012.

    miki moj meni se čini da su tebi odbrojani dani na klupi topnika

Komentiraj...
Vidi sve komentare