Obavijesti

Sport

Komentari 16

Wenger kao Čačić: Plasman u Ligu prvaka je poput trofeja

Wenger kao Čačić: Plasman u Ligu prvaka je poput trofeja
1

"Za mene, postoji pet trofeja. Prvi je osvajanje Premierlige, drugi je osvajanje Lige prvaka, treći je plasman u Ligu prvaka, četvrti je FA Cup, a peti je Liga kup"

VIDEO

Uzavrela je atmosfera bila na godišnjem sastanku dioničara Arsenala. Na udaru su se našli vodeći ljudi kluba, većinski dioničar Stan Kroenke, izvršni predsjednik Ivan Gazidis i menadžer Arsene Wenger.

Najveće nezadovoljstvo za frustrirane navijače, naravno, proizlazi od činjenice da "topnici" nisu osvojili niti jedan trofej od 2005. godine, kao i da se posljednjih godina redovito prodaju najveće zvijezde kluba (Nasri, Fabregas, Van Persie...).

- Za mene, postoji pet trofeja. Prvi je osvajanje Premierlige, drugi je osvajanje Lige prvaka, treći je plasman u Ligu prvaka, četvrti je FA Cup, a peti je Liga kup. Kažem to jer ako želite privući najbolje igrače, oni vas ne pitaju "da li ste osvojili Liga kup?" Oni vas pitaju "da li igrate u Ligi prvaka?" - rekao je Wenger.

Francuski se menadžer ispričao za dva posljednja poraza "topnika", u Premierligi protiv Norwicha i Ligi prvaka protiv Schalkea, što je dočekano s odobravanjem.

- Ako su svi apsolutno shrvani kada završimo treći u ligi, obećavam vam da neću biti ovdje ako završimo 15. jednoga dana. Sinoć nismo pružili dobru izvedbu (poraz od Schalkea na Emiratesu 0-2, op.a.), ali nemojmo zaboraviti da je nam je to bio prvi domaći poraz u Ligi prvaka u 43 utakmice, čime se ne mogu pohvaliti mnoge momčadi.

- Ova je momčad započela na vrlo dinamičan i obećavajući način. Udarili smo u zid u posljednje dvije utakmice, što je pomalo neobjašnjivo, ali stav i zalaganje momčadi je fantastično na svakodnevnoj bazi. Vjerujem da ova momčad može "isporučiti" i optimističan sam da ćemo imati dobru sezonu i da će igrači pokazati da sam u pravu.

Velike su kritike bile na račun financijske politike kluba, ali Wenger je sve pokušao svesti u nogometne okvire.

- Moj posao je isporučiti sa resursima koje imamo i nikad se oko toga nisam žalio. Želim da klub plaća igrače iz svojih resursa i u tome nema sramote. Želimo osvojiti Premierligu, to je razlog zašto smo ovdje i da bismo to postigli uložit ćemo svaki atom energije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"