To je to što me zanima!

Wenger: Možemo se nositi s Manchester Unitedom

Bez Cristiana Ronalda Man. United nije ista momčad ove sezone bi Arsenal mogao prekinuti njihovu dominaciju, kaže trener Londončana
Vidi originalni članak

Nogometaši Arsenala lani su zauzeli četvrto mjesto na ljestvici Premier lige s osamnaest bodova zaostatka (90-72) za prvacima, Manchester Unitedom...
Pred ulazak u novu sezonu francuski menadžer momčadi Arsene Wenger reprizu lanjske sezone odbacuje uz riječi da se njegovi momci ravnopravno mogu nositi s “crvenim vragovima”. - Imamo osam braniča, osam ili devet veznjaka i četiri napadača uz nekolicinu mladića. Mislim da smo brojčano i kvalitetom ondje gdje bismo željeli biti. Ostali smo bez dva sjajna igrača (Kolo Toure, Emmanuel Adebayor), no imamo isto tako dobre koji ih mogu zamijeniti i sada je samo na nama da dokažemo da posjedujemo kvalitetu za borbu na najvišem nivou - kazao je Francuz i nastavio analizom lige. - Morate analizirati potencijal momčadi. Manchester United je pobijedio u samo jednoj utakmici u srazovima četiri najbolje momčadi prvenstva, što će reći da su bili manje uspješni od nas. Mi smo lani prvenstvo izgubili na samome početku kada smo u prvih četrnaest utakmica upisali pet poraza. Nakon toga samo smo još jednom poraženi. Mislim da razliku u kvaliteti između nas nije baš onakva kakvom ju bodovi pokazuju - dodao je Wenger zaključivši da će prvacima ove sezone itekako nedostajati Cristiano Ronaldo, novi igrač Real Madrida.
 - On im je bio itekako važan. Jedne je godine postigao 42 gola, sljedeće 24 ili 25. Teško je nadomjestiti igrača takvoga kalibra - zaključio je Wenger uz nadu da će oslabljeni Manchester United ove sezone “pasti”. Možda baš od njegove momčadi, s napokon zdravim Eduardom da Silvom, koja naslov prvaka čeka od sezone 2003/04, kada su ligom promarširali bez ijedne izgubljene utakmice.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • user_39053 01.08.2009.

    navijam za arsenal i volio bi da budu prvaci... makar sumnjam... potencijala imaju,ali previše je tu ozljeda i premalo je iskusnih igrača. a ova izjava \"Manchester United je pobijedio u samo jednoj utakmici u srazovima četiri najbolje momčadi prvenstva, što će reći da su bili manje uspješni od nas.\" me podsjeća na izjave hajdukovaca. s oproštenjem slaba je to utjeha,kaj najvećeg rivala dobiješ u skoro svim srazovima a izgubiš prvensto na \"malim tekmama\".

  • dusansk 01.08.2009.

    Moždas se mozete nositi u Man.utd. a sa L\'poolom, Chelsea ili Man City-em... ???

  • fnatic_zg 01.08.2009.

    A ko je rekao da bi Dudu sam vukao Arsenal? Pa ima on solidnu ekipu iza sebeu veznom redu, tu su Nasri, Arsavin, Van persie, Wallcot, jedino sto je Arsenalu kriticno nedostajalo je ta zavrsnica, golgeter koji nece promasiti milion zicera kao sto su to majstorski radili Adebayor i Bendtner, a taj golgeter je Eduardo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare