To je to što me zanima!

Wenger: Nije stvar u kazni, već u rotiranju svih igrača

Nakon šokantnog poraza od Hulla Arsenalov trener Wenger izjavio je kako će biti promjena u momčadi za utakmicu protiv Porta u Ligi prvaka
Vidi originalni članak

No, iako je ta izjava zvučala kao potez kojim želi kazniti svoje igrače za lošu igru protiv novaka u Premiershipu, Francuz tvrdi da to nije tako.
- Kazna? Ne, ponekad morate koncepciju momčadi prilagoditi protivniku ili trenutnoj formi igrača. Izmjene u momčadi koja će istrčati protiv Porta zasigurno nisu kažnjavanje igrača koji će početi na klupi. Ne možete svaku utakmicu igrati s 11 istih igrača - objasnio je Wenger na službenim stranicama kluba.
Nije želio konkretno odrediti koji će igrači iz početnih 11 završiti na klupi, no iz njegovih riječi da se naslutiti da nije zadovoljan igrom svojih napadača. Mladi Meksikanac Carlos Vela tako bi mogao zamijeniti neučinkovitog Robina van Persieja, a Adebayor bi mogao svoje mjesto prepustiti Dancu Bendtneru. Naziru se i određene promjene u zadnjoj liniji Topnika. Najavio je mogući debi Mikaela Silvestrea u dresu Topnika, ali ne zna kojeg će od centralnih braniča ostaviti na klupi ili prekomandirati u vezu.
- Naša obrana je iskusna. Toure, Sagna, Gallas i Clichy odigrali su već mnogo utakmica zajedno i ne možete reći da su neiskusni. Hoće li Kolo Toure igrati u srednjem redu? Neće, sigurno neće. Što se tiče Vele, teško da jedan igrač može promijeniti cijeli koncept momčadi. On je mlad igrač i sigurno će dobiti priliku u Arsenalu tijekom sezonu. Ne možete promijeniti svih 11 zbog jedne izgubljene utakmice - zaključio je Wenger.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nix_zgd 30.09.2008.

    ivanković bi trebao poslušat malo riječi ovog čovjeka

Komentiraj...
Vidi sve komentare