To je to što me zanima!

Werder slavio u Hamburgu i osigurao Ligu prvaka

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Pobjedom u Hamburgu nad domaćim HSV-om 1-0, momčad Werdera osigurala je plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone
Vidi originalni članak

I na petom uzastopnom prvenstvenom gostovanju u Hamburgu Werder je ostao neporažen. Uključujući i ovu utakmicu, ostvarili su u tom nizu tri pobjede i dva remija. No, ono što je najvažnije za momčad iz Bremena, ovom su pobjedom osigurali novi izlazak u Ligu prvaka sljedeće sezone, dok je HSV ovim porazom ostao i bez teoretskih izgleda za Ligu prvaka. Werder je, naime, opet na drugom mjestu, te ima dva boda više od Schalkea, odnosno nedostižnih 9 bodova prednosti pred HSV-om i Stuttgartom dva kola prije kraja. Uz Werder, s proslavom plasmana u Ligu prvaka može početi i Schalke, koji je svoj posao obavio još u utorak, svladavši u gostima Bochum s 3-0.
Pogodak vrijedan tri boda u derbiju, Werderu je donio Hugo Almeida vrlo lijepim udarcem desnom nogom sa 17 metara, na dodavanje Rosenberga. Sedam minuta kasnije Baumann je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, ali HSV niti s igračem više nije uspio doži barem do izjednačenja. Ivica Olić odigrao je cijelu utakmicu za domaćine, imao je i nekoliko prilika, ali ovo nije bila njegova večer. Jurica Vranješ ušao je u igru kod gostiju u 60. minuti. U 90. je dobio izravni crveni karton, kada se ''zakvačio'' s Atoubom, te ga je odgurnuo rukom u lice, pa ga je sudac isključio. Ivan Klasnić igrao je za goste od 86. minute. HSV je, nakon isključenja Vranješa, sudačkoj nadoknadi jurišao s dva igrača više, ali niti to im nije pomoglo.
Jedina dobra vijest za HSV je iznenađujući poraz Bayera u Leverkusenu od Herthe 1-2. Naime, Bayer sada i dalje zaostaje 3 boda za HSV-om i Stuttgartom na pozicijama koje vode u Kup Uefe sljedeće sezone. Josip Šimunić odigrao je cijelu utakmicu za Hertu, koju su do pobjede svojim pogocima doveli Pantelić u 26. i Chahed u 68. minuti iz jedanaesterca. Domaćin je od 62. minute igrao bez isključenog Kießlinga, a poraz je uspio tek ublažiti Sinkiewicz u 90. minuti.
Bayern je na Allianz Areni proslavio naslov prvaka, osiguran još u prošlom kolu, pobjedom protiv Arminije 2-0. Pogotke su postigli Ribery u 25. i Podolski u 47. minuti. Andre Mijatović odigrao je cijelu utakmicu za goste iz Bielefelda.
U derbiju začelja i velikoj borbi za slamku spasa u očuvanju prvoligaškog statusa, Nürnberg je svladao na svom terenu Duisburg 2-0 golovima Charisteasa i Pinole u prvom poluvremenu. Bojan Vručina je cijelu utakmicu proveo na klupi gostiju. Wolfsburg je zaključio 32. kolo gostujućom pobjedom u Frankfurtu kod Eintachta 3-2.

BUNDESLIGA, 32. KOLO
BAYERN - ARMINIA 2-0 (Ribery 25, Podolski 47)
HSV - WERDER 0-1 (Almeida 50)
BAYER - HERTHA 1-2 (Sinkiewicz 90 / Pantelić 26, Chahed 58-11m)
EINTRACHT - WOLFSBURG 2-3 (Amanatidis 22–11m, Weissenberger 62 / Grafite 4, Schäfer 28, Džeko 79)
NÜRNBERG - DUISBURG 2-0 (Charisteas 9, Pinola 32)

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare