To je to što me zanima!

Prvaci na rubu ispadanja: Još jedan poraz i bajka je završila!

Košarkaši Oklahome pobijedili su na svom parketu prvake NBA lige Golden State 118-94 i tako u finalnoj seriji Zapada poveli 3-1 i doveli prvake na rub ispadanja iz doigravanja
Vidi originalni članak

Tko bi se tome nadao? Nakon što su u regularnom dijelu sezone imali rekordnih 73-9, košarkaši Golden State Warriorsa na rubu su ispadanja 'već' u finalu Zapada.

Russell Westbrook s triple-doubleom (36 koševa, 11 skokova i 11 asistencija) odveo je svoju Oklahomu do druge uzastopne pobjede (118-94) i vodstva 3-1 u finalnoj seriji Zapada. Prvaci sada moraju po svaku cijenu pobijediti u idućoj utakmici na svom parketu žele li ostati u igri za obranu naslova NBA prvaka.

- Moramo se svi zajedno trgnuti. Jedina dobra vijest je što se vraćamo kući, a očito je da tamo igramo bolje. Plan? A ništa, pobijediti iduću utakmicu i staviti mali pritisak na njihova leđa - utučen je bio trener Warriorsa Steve Kerr.

A kakva je to noć bila za prvake dovoljno govori podatak da su u prve dvije četvrtine dobili čak 72 koša i zaostajali za domaćinom velikih 19 razlike. Thompson je zabio 26, no problem je bio Curry koji je utakmicu završio s 19 koševa uz za njega mizeran šut 6/20. Toliko neobično za Curryja da su američki kolege posumnjali u ozljedu.

- Nije ozlijeđen. Vraća se nakon pauze, no, ne, nije ozlijeđen. Jednostavno je imao lošu večer, događa se i najboljima na svijetu - kaže Kerr.

Prvi je to put ove sezone da je Golden State izgubio dvije utakmice za redom, a uz sjajnog Westbrooka uništili su ih Durant s 26 koševa te Roberson i Ibaka sa 17 koševa.

- Svaku utakmicu igram kao da mi je posljednja, bez obzira tko mi je s druge strane. To je moj posao. Mislim da smo sada u dobroj poziciji, no ova utakmica je iza nas. Moramo razmišljati o idućoj, a svaka utakmica je drugačija - kaže Westbrook.

MVP NBA lige vjeruje da sve još mogu preokrenuti.

- U teškoj smo situaciji, no ništa još nije gotovo - zaključio je Curry.

Idi na 24sata

Komentari 95

  • muni seferendi 26.05.2016.

    može i tako , drago mi zbog duranta, ali lako mogu i ovi okrenuti

  • OrcaPerestrojka 25.05.2016.

    Uh razbili su ih ko Ken Barbiku nakon 10 viagri !

  • Paul_George_13 25.05.2016.

    Tako je Russ zivotinjooo!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare