To je to što me zanima!

Wilder pobijedio nokautom pa se rasplakao: Pa on nikad neće biti otac, ne razumijete nas...

Bivši teškaški prvak, koji je izgubio od Furyja, vratio se sigurnom pobjedom, ali onda je progovorio o riziku i patnji koje boksači prolaze. I slomio se...
Vidi originalni članak

Deontay Wilder (36, 43-2) nokautirao je u prvoj rundi nekadašnjeg suvježbača, Finca Roberta Helenusa (38, 31-4) u povratničkom meču godinu dana nakon što je izgubio od Tysona Furyja.

No, priča je nastala nakon meča. Na konferenciji za medije "brončani bombarder" se rasplakao.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prisjetio se, naime, Pricharda Colona, boksača koji je od 2016. u vegetativnom stanju zbog udaraca u glavu u borbi s Terrelom Williamsom.

- Vi ne razumijete kroz što mi prolazimo, čovječe. Uvijek sam govorio kao zastupnik boksača. Vidjeli smo što se može dogoditi, pogledajte Pricharda Colona - počeo je Wilder i više nije mogao.

Glas mu je zadrhtao, rukama je prekrio lice, njegov tim ga je počeo grliti i tješiti...

- Taj čovjek nikad neće znati kako je biti otac, nikad neće doživjeti jednu od najljepših stvari na svijetu.

Mnogi su u tim trenucima pomislili da je i Heleniusovo stanje ozbiljnije nakon nokauta, ali Finac je ubrzo ustao i nema naznaka ozbiljnijih ozljeda.

Wilder se tako ipak vraća prema vrhu teške kategorije i nagađa se da bi iduće godine mogao u ring s Andyjem Ruizom Jr., za obaveznog izazivača po WBC-u. Pojasu koji drži Tyson Fury.

- Meni je svejedno, Andy Ruiz ili Usik ili bilo tko, samo ga dovedite! Deontay Wilder se vratio, uzbuđenja u teškoj kategoriji su se vratila, kategorija nije zanimljiva bez Deontaya Wildera. To je činjenica - zaključio je kad je došao k sebi.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Mata10 17.10.2022.

    Koliko je meni poznato bavljenje boksom nije obavezno.

  • japanokinezjapano 17.10.2022.

    Kakvi lažni osjećaji. On može udarati po tuđoj glavi dok ga ne obori, a tamo neki lik kojem je pukla žilica u glavi dogoni ga do ridanja.

  • Pobotchnick Leeyoobo 17.10.2022.

    Ma da. Za tu lovu koju dobivate budite spremni i na žrtvu. Za napredak civilizacije niste bitni ni vi, ni nogometaši, ni glumci, ni pjevači. Tu ste samo da nas zabavite. U mračnija vremena takvi su putovali po selima i dobivali milodar. Čudnim spletom okolnosti društveni sustav se srozao do toga da svijet uvažava mišljenje jednog čovjeka koji glumi, pjeva, nabija loptu, i za tako nebitna zanimanja su višestruko preplaćeni. Civilizacija bi i dalje napredovala bez nekog Maradone, Halida Bešlića ili Di Capria, ništa se ne bi bitno promijenilo da nema neke njihove utakmice, pjesme ili filma. Jedan Tesla je umro u bijedi, zadužio cijelo čovječanstvo, a nekakav Mc Gregor zbog udaranja u glavu ima više love nego što je Nikola ikad imao. Znači, udrite se po glavi, ranije ćete u penziju, dobro zarađujete, ali ne kmečite jer niste toliko bitni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare